Kalle
(BH Omskakas Inom Kort)

 
Syntynyt 24.1.2005
Rotu: käyttölinjainen kultainennoutaja
Emä:
Omskakas Extra Bra
Isä:
SVCH Holway Odin
Kasvattaja: Sari Alho & Jyrki Halme

Syksyllä 2008, n. vuosi Nanan poismenon jälkeen, minua rupesi vaivaamaan koirakuume. Rotu oli hieman hakusessa. Selvää oli, että noutaja kuitenkin, ehkäpä flatti tai käyttölinjainen kultainen. Koska jälkimmäinen linja ei ollut meille entuudestaan tuttu piti ottaa selvää asiasta. Kävimme mm. seuraamassa Omskakas-kasvattajan treenejä. Heille oli myös keväällä tulossa pentuja ja hieman jo sain Villeenkin koirakuumettani tartutettua. Olimme jo vähän valmistautuneet, että meille saattaisi tulla toukokuussa urospentu.

Samaisen kasvattajan sivuilta huomasin myöhemmin, että 4-vuotias Kalle etsii kotia. Sovimme, että Kalle tulee meille hoitoon viikonlopuksi ja sen jälkeen mietimme mitä teemme. Viikonloppu Kallen kanssa sujui erittäin hyvin. Ei tullut edes äksyilijä Wilma-flattimme taholta mitään suurempaa hämminkiä ja kissaankin tutustuttiin jo ensimmäisenä iltana. Mietimme Kallen lähdön jälkeen viikon verran otammeko Kallen vaiko mieluummin pennun. Jotenkin aikuinen koira tuntui paremmalta vaihtoehdolta. Ei ehkä olisi välttämättä resursseja aloittaa hommaa ihan pissarallista lähtien, joten Kalle tuntui oivalta valinnalta senkin puolesta. 

Kalle oli jo valmiiksi koulutettu, joten siitäkin ropisi plussaa vaakaan, sillä todennäköisesti Wilma ei olisi saanut kaikkia pahoja tapojaan opetettua aikuiselle koiralle. Kallen maltillisuus ampumistilanteessa teki meihin vaikutuksen kyläilyviikonloppuna, kun Kalle hienosti istua tapitti sivullani, kun Ville ampui ja eräs kaveri nakkasi sorsan pöpelikköön. Vauhdikkaasti Kalle säntäsi luvan saatuaan hakuun ja toi sorsan reippaasti minulle.

Ihastuimme siis ikihyviksi tähän koirulaiseen, ja onneksemme meidät kelpuutettiin Kallen uusiksi omistajiksi. Haimme Kallen meille Tampereelta sunnuntaina 1.3.2009.

Kallen ja Wilman tuttavuus jäi vain 3 kk mittaiseksi, koska suruksemme Wilma jouduttiin lähettämään autuaimmille metsästysmaille kesäkuun alussa 2009. Hienosti koirat tulivat keskenään toimeen huolimatta joitain kärhämöitä esim. makupaloista tai heitetyistä leluista.

Ensimmäinen vuosi meni Kallen kanssa erittäin hyvin. Seuraavana vuonna eli 2010 huhtikuussa perheeseen tupsahti flattipentu Hilda. Silloin saimme tuta Kallen piilevästä ärhäkästä luonteesta. Jouduimme pitämään koirat erillään reilu puoli vuotta, kunnes Kalle pikkuhiljaa rupesi suvaitsemaan pentua lähellään.

Kun pentustressi oli tovin ollut historiaa, puhkesi Kallelle yhtäkkiä kesällä 2011 epilepsia. Kallen epilepsiaan liittyen enemmän asiaa löytyy täältä.

Kallen kanssa harrastetaan NOMEa, välillä jopa kilpailumielessäkin (paras tulos ALO2). Muita satunnaisia harrastuksia ovat olleet agility, toko ja mejä. Pääasiallisesti Kallen tehtävänä on kuitenkin olla syksyisin mukana kyyhky, sorsa ja kanalintumetsällä.

Lisää kuvia Kallesta löydät tästä linkistä.


Kalle erästelemässä syksyllä 2009 mökillämme Kainuussa.