Kuvassa tontut Hilda (10 kk) & Jasmin (4 v.) odottavat kärsimättömänä pukin saapumista. Muutama lahja jo ilmestyikin etukäteen rauhoittamaan tilannetta. Hilda olikin omaan lahjaansa eli luuhun niin keskittynyt, ettei tainnut huomata pukin käyntiä. Jasmin taas riipi omia lahjojaan niin innolla auki ettei kerennyt edes pukin sylissä käymään. Pikkuveli Tomi (1 v. 9 kk) herrasmiesmäisesti kätteli pukkia ja istui hetken sylissäkin.

 Kalle ei päässyt mukaan mummulan joulurientoon, vaan joutui hieman vajaan työpäivän verran juhlimaan joulua kissan kanssa kahdestaan kotona ennen kuin palasimme aattoiltaa kotisohvalle viettämään. Kalle olisi joutunut kuitenkin sermin takana haikeana katsomaan muiden joulutemmellystä, joten katsoimme parhaaksi jättää se rauhalliseen kotiympäristöön. Varsinkin, kun Kallella on vaivanan kivuliaat kutisevat hotspotitkin.

Ihanan valkoinen joulu oli taas etelässäkin. Aaton aattona oli lisäksi melkoinen pakkanen eli - 26 astetta! Onneksi jouluaatoksi hieman laantui eikä pakkasta ollut kun "vaan" - 19 astetta. Tapanin päivänä pakkanen oli lauhtunut - 7 asteeseen, mutta lunta pyrytti aamusta iltaan. Hieman hirvitti siinä kelissä lähteä Turkuun ajamaan, mutta onneksi matka sujui ongelmitta, vaikka melkoisen kurja ajokeli olikin. Lähtiessä teimme kotona ja mummulassa lumityöt, Turussa Villen isällä lumityöt ja taas kotosalla mummulan sekä omat lumityöt! Tuntui, että koko päivä meni autossa sekä lumitöitä tehdessä!


Hilda meinasi aattona peittyä lahjakääröihin...

Tänään käväsimme pilkillä hakemassa "kissakaloja" ja muutama saatiinkin. Koirat olivat mukana jäällä temmeltämässä. Hilda ei hirveästi häirinnyt kairatuilla rei'illä, mutta kiiskiä se ressukka yritti syödä... Hieman reilu tunnin olimme jäällä, kun koirille näytti tulevan vilu. Ei ollut kuin - 7 astetta pakkasta, mutta melko ikävä tuuli.


Kiiskiroudari