Ei tarvinnut eilen NOME-treeneissä onneksi sanoa, että "kyllä ne kotona menee"... Ei ne kylläkään niin hyvin menneet kuin viime tiistaina sekä keskiviikkona keskenämme treenatessa. Pääasia kuitenkin oli, että Hilda meni veteen! Komealla pompulla suolampeen!

Teimme treeneissä pitkiä ykkösmarkkeerauksia. Hilda ui aluksi polskuttaen damille päin, mutta hieman ennen damia uinti tasaantui eikä dami suussa vesi loiskunut enää ollenkaan. Hilda teki treeneissä aika monta noutoa, ja lopuksi vesi ei räiskynyt enää damille uidessakaan. Sitä vastoin rantaan tulo on edelleen mitä sattuu. Yleensä Hilda kiipeää rannalle lyhimmän kautta, eikä siis ui minun kohdalleni...

Toisessa päässä lampea kokeneemmat koirat harjoittelivat kakkosmarkkeerauksia starttipistoolin pamahdellessa. Se ei nuorempiakaan koiria haitannut, ei edes Hildaa.

Pamauksista ei hämäännytty, mutta Hilda tuntuu ottavan häiriötä muista koirista. Pää kääntyilee sinne tänne, kun Hilda yrittää päivystää mitä muut tekevät, kun pillit laulavat ja käskyt sinkoilevat. Jos markkeerauksen heittäjä ei vaakkuisi, niin Hilda tuskin huomaisi mistä on kysymys ellei sitten veteen läiskähtävä dami paljastaisi sille tehtävän laatua.

Harjoitusten lähetessä loppuaan Hilda alkoi muutenkin kiihtyä. Se välillä vinkui ikäänkuin vaatien noutoa, ei olisi millään malttanut nätisti odottaa omaa vuoroaan, vaan yritti pari kertaa rynnätä ilman lupaa muiden noudolle (onneksi koiruus oli remmissä). Sainkin palautetta, että katso koiraasi äläkä lentäviä dameja tai saat noutaa damin itse, jos sitä katselet! ;)

Kallen ei pitänyt lähteä treeneihin ollenkaan, koska olin yksin treenaamassa. Treeneihin oli kuitenkin tulossa väkeä tutustumaan käyttölinjaisiin kultsuihin, joten Kalle saikin lähteä mukaan "mannekiiniksi". Mikään hyvä mannekiini Kalle ei tainnut olla, koska se vinkui vuoroaan odotellessa ja ohjaukset treenatessa olivat vähän sitä sun tätä... No, onneksi paikalla oli muita hyvin käyttäytyviä käyttölinjaisia. ;)

Olemme nyt muutamana päivänä touhunneet kolmen koiran kanssa, koska siskoni Cindy on "lomaleskenä" perheen paistatellessa vieläkin kuumemmassa Rhodoksen lämmössä kuin Suomen + 30 asteen helteet. Ollaan käyty uimassa ja tehty pieniä kävelyitä. Kalle on ollut aivan täpinöissään ison vaalean seurasta!


Hilda (1 v 5 kk), Cindy (4 v) ja Kalle (6 v).