Jasminin 3-vuotis synttärireissu alkoi hippasen kosteissa merkeissä. Taivaalta oli nimittäin tullut vettä aamusta alkaen. Vettä tuli edelleen, kun kolmen jälkeen huristelimme Helsinkiä kohden. Fiilistä nostatti vain se, että takuulla ei olisi jonoja laitteisiin sekä että Jasmin oli silmin nähden innoissaan reissusta. Emme olleet päässeet edes ulos Karkkilasta, kun Jasmin jo kysyi, että koska ollaan perillä?!

Perille päästyämme kuin ihmeen kaupalla tasaisen harmaa pilviharso alkoi repeillä ja aurinko pilkottamaan. Poikkesimme ensin Sealifessa. Ennakkosuosikit hait ja merihevoset jäivät kakkoseksi rauskuille, jotka osottautuivat Sealifen parhaaksi anniksi aavemaisen lipuvalla uinnillaan ja viekkaasti hymyilevällä suullaan.

Linnanmäellä suurimman osan aikaa oli onneksi poutaa, mutta pariin otteeseen saimme melkoisen rankan sadekuuron päällemme. Kuten olimme uumoilleetkin, niin ruuhkaa ei ollut emmekä joutuneet jonottamaan yhteenkään laitteeseen. Olimmepa monen laitteen ainoat asiakkaat!

Jasmin osottautui varsinaiseksi huimapääksi! Isän kanssa tyttö kävi Maailmanpyörässä tai Rinkelissä, joka laitteen nimi jostain ihmeen syystä nykyään on... Lisäksi menimme Linnunrata -nimiseen sisävuoristorataan, jonka luulimme olevan kolmeulotteinenstimulaatio, mutta ei ainakaan todellinen rata, koska alle 120 cm saivat tulla laitteeseen vanhempien seurassa. Kauhukseni jouduin sisällä toteamaan, että se on menoa nyt, kun härveli olikin oikeasti liikkuva vaunu! Rohkeasti kyytiin vain hieman paniikin sekaisin tuntein! Ja miten Jasminin kävisi?!? Alkupaniikin jälkeen kyyti tuntui ihan mukavalta muutamine pahoine kurveineen ja laskuineen. Kyyti oli vain kovin lyhyt, kuten kaikissa uusissa laitteissa tuntui olevan. Jasmin pärjäsi hienosti isin vieressä. Jossain kohtaa oli kuulemma kiljunut, mutta en kuullut sitä omani ja Villen huudon alta. Pois tullessa Jasmin totesi, että kylläpä häntä pelotti, mutta mihin laitteeseen mennään seuraavaksi!

1250153564_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Ihana, suloinen Jasmin piilottelee norsun selässä. Karusellin leppoisa meno oli turhan laimeaa pienelle rämäpäälle. =)

Lisää Linnanmäki tunnelmia tästä linkistä.