Lauantaina pidimme järjestyksessään kolmannet pilkkikilpailut kaveriporukalle. Koko viime viikon paistoi upeasti aurinko. Perjantai alkoi antaa osviittaa pilvikelistä ja lauantaina olikin kova sumu jäällä. Saatiinpa muutama vesipisarakin niskaamme. Sumusta ja pikku sateesta huolimatta jäällä oli mukavan lämmin (+ 3) eikä tuullut yhtään.

Parin tunnin pilkkikisat pidettiin kaupungin Pyhäjärvellä ja ne aloitettiin "before pilkillä" viereisessä kioskissa ja päätettiin after pilkkiin. Sen jälkeen siirryttiin meille punnitukseen, palkintojen jakoon, saunomaan ja syömään. Yleensä meillä on ollut jotakin riistaruokaa, mutta tänä vuonna yllätimme porukan tarjoamalla joulukinkkua! ;)Kinkku upposi ei-jouluisine-lisukkeineen pilkkiväkeen kuin häkä.

Ville luovutti kaksi kautta kestäneen voittoputkensa suosiolla muille ja jäi tänä vuonna viidenneksi 165 g ahven saaliillaan. Minä voitin Villen ollen kisan neljäs ja naisista ensimmäinen 220 g ahvenpussilla. Toinen, kolmas ja neljäs sija ratkesikin vain muutaman gramman erolla, sillä toiseksi tulleella Teemulla oli 228 g kalaa (sis. yksi isohko särki) ja kolmanneksi tulleella Samilla 225 g ahvenia. Kuudennella sijalla yhdellä 75 g ahvenella oli Anne-Mari. Seitsemännelle sijalle jäi Timo R kahdella ahvenella joiden yhteispaino oli 60 g. Ensimmäistä kertaa ikinä pilkkinyt Heidi sai yhden 30 g ahvenen ja oli kahdeksas. Pahnan pohjimmaiseksi ilman kalan kalaa sekä nykin nykiä jäi Timo P. Kirkkaan pilkkikisan voiton vei Jani 335 g ahvensaaliillaan, joista yksi raitapaita oli myös kisan isoin "körmyniska".

Sunnuntaina aurinko ikäänkuin ilkkuen paistoi lähes kirkkaalta taivaalta, mutta oli ikävä tuuli. Kävimme pienellä pilkkireissulla samaisen järven jäällä. Myös tänään paistoi aurinko, mutta tuuli oli melkoisen myrskyisä. Sanoisinkin, että vaikka lauantaina ei paistanutkaan aurinko, niin keli oli miellyttävämpi, koska ei tuullut.