Pitkään olen etsiskellyt TOKO-ryhmää, johon voisin Hildan kanssa osallistua. Omalla paikkakunnalla sellainen järjestettiin kesäkuussa juuri lomamme aikaan, tietenkin, joten se jäi väliin. Syksyllä kuulemma _saattaa_ alkaa ryhmä, mutta kun tarvitsisi tokoilla nyt, heti, jotta tuo meidän villikko saadaan kuriin. ;) Niimpä syntyi ajatus kasata oma epävirallinen TOKO-ryhmä, jonka pääasiallisena tavoitteena on koiran maltin, sieto- ja toimintakyvyn kasvattaminen muiden koirien ja ihmisten läsnäollessa.

TOKO-ryhmärämä kokoontui eilen ensimmäistä kertaa. Paikalla oli Hildan ja minun lisäksi kaksi koirakkoa. Toinen koirakko koostui pienestä monirotuisesta haukkujasta, Zorrosta, ja toinen kolmijalkaisesta Espanjan rescuesta, Miosta. Ensi viikolle odotetaan useampaa osallistujaa, koska lomalaiset ja iltavuorolaisetkin ovat toivottavasti paikalla, silloin Kallenkin pitäisi päästä ryhmään mukaan.

Eilen teimme lähinnä kohtaamisharjoituksia. Kohtasimme toisemme tervehtien käsipäivää sekä vain ohittaen koira hienosti sivulla, pujottelimme sekä kuljimme keskellä istuvan koirakon ympäri jne. Teimme myös luoksetuloharjoituksia sekä ns. koirakujan.

Hienoa oli nähdä jo nyt koirissa kehitystä. Zorrokin sai aika-ajoin rauhan eikä aristellut enää niin paljon korsto-Hildaa. Koirakujassa Zorro käveli hienosti aivan Hildan lähettyviltä haukkumati! Myös Mio osasi hienosti kulkea remmissä ohitustilanteissa, jotka ovat kuulemma sen heikkous.

Hilda sai siedätystä sähellykseen ja räksytykseen, juuri sitä mitä olen kaivannutkin! Hilda oli aluksi hieman ihmeissään räksyttävästä pikkuisesta, koska se ei ole paljon haukkujiin törmännyt. NOME-treeneissä yleensä kun on kovin hiljaista joitakin vinkujia lukuunottamatta. ;)

Tästä on hyvä jatkaa. Tarkoituksemme on TOKOilla ainakin heinäkuu ja mahdollisesti vielä elokuukin, miten ihmiset jaksavat pysyä innostuneena. Luvassa kaikenlaista kivaa mm. rally-tokoa!