Terveisiä Kainuusta! Olimme pari viikkoa lomalla, mutta mökkikuulumisia luvassa myöhemmin. Palasin tänään heti ruotuun koirien kanssa ja lähdimme maanantaitreeneihin. Koirat saivatkin mökillä lähes kokonaan lomailla, koska emme treenanneet kuin pari kertaa linjoja ja markkeerauksia.

Hilda olikin treenien aluksi vielä lomatunnelmissa ja käyttäytyi kuin metsäläinen. Veti remmissä eikä oikein aina kuunnellut minua. Hilda otti myös stressiä muista koirista ja hälinästä hilseilemällä.

Pitkän talven jälkeen treenit pystyttiin vihdoinkin pitämään metsässä parkkiksen sijasta. Teimme linjoja samoihin kohtiin eri suunnista. Hilda meni yllättävän hyvin. Pari kertaa jouduimme menemään lähemmäs damia, jotta linja onnistui. Lopuksi haettiin vielä pari varista, jotka tulivat hienosti talteen!

Kallelle tehtiin myös linjoja, pitkiä linjoja. Olen huono arvioimaan matkaa, mutta olisiko ollut n. 100 metriä. Teimme puhdasta linjaa sekä linjaa, jossa heitettiin häiriödameja. Hankaluutta aiheutti häiriödami, joka heitettiin linjan yli toiselle sivulle. Jouduin jonkun aikaa tahkoamaan Kallen kanssa, mutta sain kuin sainkin Kallen ohjattua damille. Sain kehuja ohjauksestani, oli kuulemma voittajaluokan ohjaus! Jei! ;)

Ensi viikolla alkaakin ilmeisesti vesitreenit! Kyllä niitä on odotettukin koko pitkä talvi. Jännittää miten Hilda menee. Todennäköisesti ei mitenkään, sillä se ei ole tehnyt vielä yhtään vesinoutoa...


Kalle ja Hilda treenaavat mökillä; molemmilla vauhdikkaat palautukset!