"Lissee nallekarkkie!", elehti nalle Kuusamon suurpetokeskuksessa.

On jäänyt kokonaan kesän kuulumiset Joronjäljiltä bloggaamatta, kun elo tuntuu olevan vaihteeksi taas kovin hektistä. Miten tämä aika juoksee nykyään niin nopeaan?! Tässä nyt ranskalaisin viivoin kesäkuulumiset Kainuusta 29.5. - 29.6.2011:

- "Hein' ajalla, kun sulaa jää, niin kesä lappiin kiirehtää". Mökkitiemme ojan reunalla oli vielä lunta 29.5. kun saavuimme perille!
- vintti siivottu, jotta pääsimme tuparemonttia tekemään
- tupa remontoitu 3 ensimmäisen viikon aikana (katosta ja seinästä vaihdettu kostuneet rakenteet sekä laudat, uutta panelia pintaan ja koko tupa maalattu uuneja myöden)
- vanha, käyttökelvoton ulkohuussi purettu rumentamasta ladon nurkkaa
- ostettu vihdoinkin biolanin kompostikäymälä
- ihailtu veneillen keskiyön aurinkoja, veneen vierellä lipuvaa piisamia, rantahietikossa makailevia poroja
- koettu mökin yli pyyhältäviä ukkoskuuroja sekä ihania 30 asteen helteitä (yritäpä tehdä vintillä tuvan kattoremonttia, koska siellä oli varmaankin + 50 astetta...)
- Kalle säikäytti meidät 3.6. yöllä vinkumalla ja haukkumalla, koska ei päässyt lattialta ylös. Kun vihdoin pääsi, rojahti samantien lattialle ikäänkuin takapää olisi ollut halvaantunut. Läähätti ja pysyi makuulla, koska silittelin Kallea rauhoittavasti. Kalle reagoi silitykseeni, koska silityksen loputtua heilutti häntää. Kohtaus kesti n. 10 minuuttia, jonka jälkeen koira näytti olevan kunnossa, ehkä hieman väsynyt seuraavana päivänä. Epäilemme vahvasti kohtauksen johtuneen viikkoa ennen laitetusta Bayvantic-myrkystä. En enää ikinä laita minkäänlaista myrkkyä koiriin, vaikka se auttaakin pitämään mäkärät melkohyvin loitolla.
- mäkäriä ja hyttysiä oli aivan j ä r j e t t ö m ä n paljon! Jopa niin paljon, että täytyy ensi kesänä harkita mökkeilyä parikin kertaan ennen kuin kesäksi sinne matkustamme. Tosin se keskiyön aurinko vetoaa...
- Onni-kissa pärjäsi mukana hienosti, mutta mäkärät söivät sen kaulan ympäri aivan kauhealle ruvelle. Onneksi oli antibioottia mukana.
- Hilda oppi uimaan! Ensin loivasta rannasta ja kohta jo pompattiin pieneltä kalliolta veteen!
- mato-ongittu ja vetouisteltu
- komeimmat saaliit Villen kiloset ahvenet ja minun "pieni" 4 kg hauki
- kaveripariskunta kylässä sateisen juhannusviikon alun (ma - to) Santtu koiransa kanssa. Kalle körmytti Santun. ;(
- siskoni miehensä ja toisen lapsensa eli Jasminin kanssa juhannusta viettämässä to - ma. Juhannus vietetään perinteiseen tapaan vihtoineen ja juhannuskokkoineen.

- mato-ongella Jasminin kanssa. Jasminista tuli ihan pro käyttämään onkea, jopa neuvoi Villeä miten sitä pidetään, jotta kalaa tulee. ;D
- Jasminin 5-vuotis synttäriretki Kuusamon Suurpetokeskukseen ja huikaisevan komealle Julma-Ölkylle juhannusvkonlopun sunnuntaina. Hieno keli, mutta takaisin tullessa koettiin sellainen raekuuro, että oksat pois! Tie oli rakeista valkoinen ja liukas, eikä eteensä nähnyt, pakko oli stopata tienreunaan odottamaan.
- yms. yms. yms. hirveästi kaikkea muuta kivaa kuten patikkaretki Venäjän rajan tuntumassa Hietajärven suunnalla sekä Soivassa Metsässä.

Joronjäljille saapui myös viikkoa ennen juhannusta kaksi suruviestiä. Minun Vihdin pappa ja Villen isä olivat nukkuneet pois...  

 
Ennen ja jälkeen katto- ja seinäremontin. Katto pitää tosin vielä maalata, sitten joskus...

 
Tuvan pöytänurkkaus. Hiominen oli aikaa vievää puuhaa, vaikka saimmekin lainata naapurin sähköhiomakonetta. Yksin pöytälevyn hiomiseen meni kolme tuntia! Pöydän jalat hiotaan ja maalataan, kun keritään...