"Ohjaajan hallinnassa oleva koira, joka läpivie koko kokeen. Hyvä riistankäsittelijä, tänään kuitenkin puutteita haussa ja ohjauksessa, jotka vaikuttavat palkintosijaan."

Sitä mieltä oli UMN:n NOME-kokeiden tuomari tänään kilpailusuorituksestamme. Kokeet olivat tässä ihan lähellä, puolisen tunnin ajomatkan päässä, Lopella. Järjestelyt olivat erittäin sujuvat ja koekin oli laadittu niin, että koiralla ei olisi pitänyt olla minkäänlaisia vaikeuksia sitä suorittaa.

Ensimmäinen markkeeraus oli kaikkein kinkkisin maastoltaan, sillä siinä koira lähetettiin veteen, joka oli täynnä jotakin rantakasvillisuutta, suohöttöä ja kaislan pätkiä. Niiden läpi uituaan koiran piti kömpiä pieneen niemekkeeseen ja sen takaa rantaviivalta löytää kylmä riista. Kalle suoritti tehtävän muuten hienosti, mutta alussa sain sanoa Kallelle kaksi kertaa "hae". Heti perään tuli samasta kohtaa toinen ykkösmarkkeeraus pidemmällä uintimatkalla. Myöskään siinä Kallella ei ollut mitään ongelmia.

Linjalle lähetys oli niin helpon näköinen, lyhyt ja selkeä, että se olisi pitänyt sujua Kallelta leikiten. Vaan senpä itse menin mokaamaan tehottomalla ohjauksellani. Turha mitään selitellä, mutta kokemattomuuteni varmasti nosti taas päätään. Minkäänlaista itsevarmuutta ei ollut, valitettavasti, havaittavissa ja suoritukseni jäi aivan ala-arvoiseksi panikoinniksi... Olimme myös iltapäiväryhmän ensimmäinen koirakko, joten en voinut laatia etukäteen minkäänlaisia strategioita vaan kilpailupaikkaa näkemättä jouduin paukkaamaan paikalle... seli-seli-seli... Riista tuli kuitenkin talteen, mutta lähinnä koiran omatoimisella haulla eikä ohjauksella. Ansaitsisin selkäsaunan moisesta suorituksesta!!!

Haussa tuli kuudesta riistasta talteen neljä. Kaislikosta jäi lokit löytymättä, joten edelleen kaislikkohakuakin täytyy treenailla. Kallen haku oli kuitenkin huomattavasti parempaa mitä ensimmäisissä kokeissamme viime syksynä, joten hienoa, että jossain asiassa sentään olemme kehittyneet.

Tuomarin sanoin "vaikka jäljelle ei päästäkään, niin koira suoriutui kuitenkin yleisesti ottaen hyvin, joten haluan palkita teidät". Kallelta jäi siis taas megahampurilainen saamatta, mutta juustohampurilaisen arvoinen suoritus ALO3 tulos kuitenkin oli! Kalle ansaitseekin kiitokset hienosta työstä, mutta minut voisi laittaa häpeäpaaluun ja heitellä mädillä tomaateilla!

 
Kalle nautiskelee hyvin ansaitusta palkinnostaan.