Maanantaitreenit ovat nyt ainakin elo-syyskuun tauolla metsästyskauden alkamisen vuoksi. Saimme kuitenkin toissapäivänä Hildalle parisen tuntia yksityisopetusta Kallen kasvattajalta, kun lähdimme mukaan Jatta-flatin kanssa treenaamaan. Teimme pellolla markkeerauksia sekä ohjauksia.

Kaksi ensimmäistä ykkösmarkkeerausta Hilda teki hyvin. Palautukset se tarjosi minulle oma-aloitteisesti sivulle pyörähtäen! En ole sellaista edes opettanut Hildalle eli ihan neidin omasta pääkopasta moinen oli lähtöisin. Tämän jälkeen tosin palautukset alkoivat olla hieman mitä sattuu ja koiruutta sai kehoittaa tulemaan luo... Mitähän tein väärin?

Ohjaukset muistidameille sujuivat melko hyvin, paitsi uudessa harjoitteessa, jossa sivulle heitettiin häiriödami. Hilda olisi niin kovasti halunnut hakea juuri sen heitetyn. Sain sen kuitenkin kolme kertaa hakemaan ohjauksen, ja ehkä lopussa Hildalle jo hieman kirkastui asian ydin.

Treenipeltomme sijaitsi rannan tuntumassa, joten teimme myös vesinoutoja melkoisen kovassa aallokossa. Hilda ei ollut aallokosta moksiskaan, vaikka tähän asti veden pinta on ollut aina aivan tyyni, kun se on ollut uimassa. Kaikki muut harjoitteet menivät melko hyvin, paitsi kakkosmarkkeeraus. Hilda ei vieläkään pysy paikallaan ilman remmiä vaan yrittää singota välissä hakuun. Ykkösmarkkeerauksen se jo istuu ilman remmiä, mutta kakkosta ei malteta. Harjoituksen puutteestahan tässä on kysymys eli kotiläksyä, kotiläksyä...

Eilen epävirallinen toko-ryhmämme kokoontui järjestyksessään viidennen kerran. Lomalaiset ovat palanneet töihin ja arki alkanut, joten paikalla oli vain kolme koirakkoa. Yleisön pyynnöstä teimme tokon lisäksi noutoja. Minulla oli molemmat koirat mukana, joten toinen joutui puolet ajasta odottamaan pusikossa.

Meiltä kestää treenipaikalle metsän läpi kipaista vain viitisentoista minuuttia. Lähdin koirien kanssa pidemmän kautta (n. 40 min.) kiertämään kotiin. Siinä koivujen reunustamaa polkua ajatuksissani kulkien äkkäsin, että koivuthan ovat jo melko keltaisia. Ei sitä näiltä mukavan lämpimiltä päiviltä meinaa ymmärtää, vaikka yöt ovatkin jo selkeästi viilenneet eikä päivisinkään niin hiostavan kuuma ole enää. Kuulemma lapissa on ollut pakkasta/hallaa, joten ymmärrettävä se on, syksy meinaan. Todistusaineistoksi räpsäisin kännykällä kuvan keltaisena hehkuvista koivuista.

 
Kotimatkalla koirat saivat revitellä. Hildan kielestä päätellen revitelty myös on!