Kallen kasvattajan pitämät NOME-treenit pyörähtivät käyntiin parin kuukauden tauon jälkeen. Kyllä niitä on odotettukin. ;) Harmi vaan, että Hildalla alkoi juoksu edellisenä päivänä. Eli Hildalla jää heti ainakin seuraavat pari kertaa väliin juoksun vuoksi.

Olin melko varma, että "Hilda huoleton", kuten Sari esittelyssään Hildan muille treenikavereille tituleerasi, olisi tosiaan huoleton ja etenkin kuriton metsäläinen. Siitä taitaa olla reilu kuukausi, kun Hilda on viimeksi nähnyt joukon koirakavereita. Täällä tuppukaupungissa lenkkeillessä, kun ei juuri kehenkään koskaan törmää...

Hilda olikin autosta otettaessa aivan tohkeissaan muiden koirien näkemisestä. Teki Hildamaisia pomppuja sinkaisten tasajalkaa neljällä jalalla puolentoista metrin pompun suoraan ylös. Miten se edes pystyy siihen?!? Sain Hildan kuitenkin rauhoittumaan, ja kas neitihän käyttäytyi treenien ajan suorastaan mallikkaasti.

Nuorten ryhmässä treenattiin tottelevaisuutta. Päällisin puolin Hilda meni harjoitteet hyvin. Vastaantulijan tervehtiminen istuttiin nätisti sivulla, mutta tämähän me opittiin jo kesällä omissa ryhmärämän toko-treeneissä. Ainoastaan Sarin lähestymiset olivat ainakin aluksi vaikeita. Hildan mielestä kivaa tätiä olisi täytynyt päästä pompaten tervehtimään!

Ohjaajat harjoittelivat olemaan puupökkelöitä. Koiralle vapautus ja sen jälkeen pönötimme puupökkelöinä huomioimatta koiraa. Ensimmäisessä puupökkelöharjoituksessa Hildalta pääsi hiljainen piippaus, mutta muuten se lähinnä istua napotti rauhallisena sivulla eikä yrittänyt vaatia huomiota tai sählätä.

Nuorten jälkeen oli Kallen ryhmän vuoro, mutta treenikavereita ei ilmaantunut paikalle, joten Kalle sai puolisen tuntia yksityisopetusta. Muistilinjat häiriöiden kera menivät hyvin. Myös sivulle ohjaus onnistui. Lähihaku tuotti hieman päänvaivaa, mutta siinä ohjaajakin voi tuijottaa taas peiliin.

Kalle oli treenien ajan intoa täynnä kuin ilmapallo. Kallen kanssa on niin ihana treenata, kun koiran koko olemuksesta puhkuu into noutamiseen! Ainoat miinukset Kalle saa ääntelystään. Piip, piip, piip alkaa kuulua heti, kun mitään ei tapahdu...