Talviloma siis oli ja meni, emmekä päässeet hirmuiseen lomafiilikseen pitkien remonttipäivien vuoksi. Kannatti kuitenkin ehdottomasti ottaa lomaa remontin ajaksi, emme olisi millään jaksaneet tehdä remonttia työpäivän päätteeksi.

Ehdimme kuitenkin jonkin verran myös vain lomailla, ja pääsiäisenä olimmekin Turussa Villen isän luona. Kävimme samalla myös Yläneen kautta moikkaamassa Villen 10-vuotiasta kummityttöä. Heillä oli hauska pikkuinen "porsaan" näköinen koira, joka rakasti rapsutusta sekä laiskanpulskea kissa. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Muitakin grillaajia on liikkeellä kuin me "hullut". Saimme pitkänä perjantaina Turussa grilliaterian Petterin tapaan. Palan painikkeeksi kului myös muutama, eräitäkin erittäin paljon rentouttanut, olut. Terveisiä vaan grillimestarille!

Pääsiäisen jälkeen huomasin, että ei tullut syötyä yhtään suklaamunaa, pashaa eikä mämmiä. Onneksi sentään Turussa tuli aamupalaksi popsittua pari kananmunaa, ettei pääsiäisestä tullut ihan munaton. Heh-he!

 

Kevätkin tekee taas onneksi tuloaan. Viime viikolla pyryttäneet lumihanget sulavat kovaa vauhtia ja pakkanenkin on mennyt pepulleen. Tänään päivällä lämpömittari näytti + 7 astetta!

Kevään ensi merkkejä on tullut myös havaittua jonkin verran. Turussa bongasimme ensimmäiset leskenlehdet pääsiäislauantaina. Muita havaittuja kevään merkkejä ovat olleet telkät, töyhtöhyypät sekä laulujoutsenet. 
 

1419845.jpg

Meidän pihalla sinitiaiset käyvät jo tutkiskelemassa mukavaa kesäasuntoa. Harmi vaan, että tämän pöntön suuaukko on sen verran suuri, että joko talitintti tai vapun tienoilla saapuva kirjosieppo häätää pikkuruiset sinitintit pesästään, mikäli he erehtyvät tämän pesän valikoimaan...

Tänään kävimme Wilman kanssa kävelyllä Pyhäjärven rannassa. Joutsenia ei näkynyt kuin kaksi ja nekin toisella rannalla, joten kuvaamaan en päässyt. Sitä vastoin jokisuussa "pullasorsat" taistelivat naaraistaan:

1419865.jpg
Kolmiodraama.

1419854.jpg
Nokkapokkaa.
1419857.jpg
Paras voittakoon!
1419874.jpg
Happily ever after?