Pientä hämminkiä lukuunottamatta, keittiöremontti on vihdoinkin siinä vaiheessa, että enää katto- ja lattialistat puuttuvat. Hämminkiä aiheuttaa toimitettu liesituuletin, mikä on ilmeisesti väärä ja jätevaunu jäi epähuomiossa toimittamatta. Yhdessä yläkaapin ovessa on pieni kolhu, mutta myyjä lupasi toimittaa meille uuden oven. Liesituuletin asia piti selvitä jo viime perjantaina, mutta emme soittopyynnöistä huolimatta ole kuulleet myyjästä enää mitään. Näillä vastoinkäymisten hoitamisella punnitaankin sitten, että kuinka hyvät/huonot keittiökaupat tuli tehtyä…

Onneksi keittiö on kuitenkin toimintakunnossa. Astianpesukone pesee hienosti tiskit, uudella liedellä on ihana kokata ja uunikin toimii vihdoin. Meille toimitettu UPOn uuni oli epäonneksemme heti rikki. Korjaaja tuli kuitenkin jo saman päivän aikana. Selvisi, että jotkut piuhat uunin sisällä oli kytketty väärin. Olivat maahantuojallakin ihmetelleet, että miten uuni on voinut läpäistä toimimattomana käyttötestin, mikä tehdään kuulemme kaikille uuneille. Meidän uuni on perjantaikappale tai marginaalitapaus, kuten sähkäri totesi.
Keittiön pöytä pitäisi vielä hankkia, mutta kaikki värillisesti ja muodollisesti pätevät pöydät ovat 6-8 -hengen pöytiä, jotka ovat aivan liian isoja piskuiseen keittiöömme. Paikalliseen huonekalukauppaan tulee n. viikon päästä 4 -hengen pöytäryhmä, jota olemme menossa tarkemmin katsomaan. Ainakin kuvassa se näytti melko sopivalta. Siihen asti olemme joko ilman keittiönpöytää ja tuoleja tai sitten kannamme vanhat väliaikaisesti sisään.
Olen saanut jo suurimman osan astioistakin pois pahvilaatikoista, tiskattua ja laitettua kaappeihin. Villellä menee varmaan kohta hermot, koska astiat vaihtavat lähes päivittäin paikkaa, kun huomaankin, että tämä-purnukka-olisi-paljon-kätevämpi-tuolla-toisessa-laatikossa. Ville parka joutuu joka aamu etsiskelemään epätoivoissaan eväskippoaan… =)<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Pientä hienosäätöä siis vielä, ja sitten keittiöremontti onkin valmis. Huokaista emme kuitenkaan voi, sillä samaan syssyyn maalaamme eteisen seinät ja panelit, koska ne jatkuvat ns. samana seinänä keittiöstä. Tarkoitus on myös asentaa eteisen naulakkosyvennykseen liukuovikaapit. Myöskin takkahuoneeseen asennetaan uusi laminaatti. Mutta kaikki aikanaan, no worries!

 

1452024.jpg

 

1452022.jpg
On tämä kyllä kaiken vaivan ja rahan väärti. "Me like it"! Tosin kaappien yläpuolella olevista täytelistoista emme ole ihan varmoja. Saattaa olla, että vaihdamme ne hieman kevyemmän ja ilmavamman näköisiin listoihin.