Vihdoinkin tartuimme tuumasta toimeen ja osallistuimme BirdLife Suomen vuosittaiseen pihabongaus tapahtumaan. Kupposet kuumaa kaakaota lapasissa siirryimme pilvipeitteiselle pihalle pienehköön lumisateeseen bongailemaan (- 2 astetta).

Tänä vuonna talipallot eivät ole juuri ollenkaan kuluneet; linnut ovat ilmeisesti kovien pakkasten vuoksi pysytelleet metsänsiimeksessä tai sitten umpijäätyneet pallot eivät kelpaa... Siksipä ajattelimme, että emme ehkä bongaa kuin yleisimpiä tinttejä. Näimme kuitenkin "tilitanttien" (~15) ja sinitinttien (~10) lisäksi myös punatulkkuja (~7), variksia (5) sekä närhiä (2). Sen ainoan kerran, kun harakka olisi ollut tervetullut pihapiiriin, niin se loisti poissaolollaan. 

Hiomme jo taktiikkaa seuraavaa pihabongausta silmälläpitäen. Kalastustermillä ilmaistakseni aiomme "mäskätä"! Eli pitkin talvea levittelemme pihalle talipalloakin vastustamattomampia herkkuja kuten pähkinöitä, auringonkukansiemeniä ja silavaa... =) Ja mikä tärkeintä hankimme lisäsilmät eli kiikarit!