1959204.jpg
Pöllö?

Toinen ote kirjoittamastani matkapäiväkirjasta Kainuun erästelyreissultamme:

to 18.9.2008
Oltiin hieman myöhään tänään liikenteessä. Vasta kymmenen aikoihin metsällä. Lähdettiin samoilemaan viime vuodesta tuttuja pusikoita Piispanjoen ympäristöön. Aluksi kuljettiin Hirviojan metsäautotietä. Viime vuonna tultiin metsäautotien päähän moottorikelkkauraa pitkin. Silloin Ville pääsi saattelemaan paria pyytä. Nyt näytti siltä, että paikka on tyhjä.
Tovin vanhoja muisteltuamme astelimme metsikköä kohden, jolloin kuulimme pyyn/pyiden pörähtelevän tiehensä. Cindy löysi puun, jossa pyy oli istunut. Alla oli tuoretta pyyn "ripulia".
Kotvasen edettyämme kuulimme oikealta puoleltamme hieman erilaiset lähdöt. Varmaankin teeren.
Melkein kaikki reissumme tapahtumat siis ensimmäiseen pariinkymmeneen minuuttiin. Ylittäessämme myöhemmin n. 300 metriä suota Ville oli keskivaiheilla pienehköstä saarekkeesta kuullut metsäkanalintujen lähdön, mutta mitään ei ollut näkynyt.

Kantokosken autiotuvan nurkalla ilmeisesti jollekin pedolle oli aamupalaksi maistunut riekko. Löysimme ensin riekon sulkia ja luita. Sitten höyheniä ja parin metrin päästä taas sulkia hervottoman kasan sekä riekon pään! Koirat olivat ihan innoissaan löydöstä ja nuuhkeivat sekä maistelivat kovin riekon jäännöksiä.

Teimme autiotuvan nuotiopaikalle tulet ja käristimme ukkopekat sekä hörppäsimme yhden oluen puoliksi.

Palattaessa ei ollut enää mitään tapahtumia, vaikka Wilma saikin hajut ja teki muutenkin töitä aivan älyttömästi. Lääkekuurin voimalla vanhan nivelet vielä kestävät ainakin tämän vuoden metsästyskoitokset.

Ennen autolle paluuta kierrettiin vielä yksi metsäautotie Piispanjoen rantaan rämpien. Autolle könyttiin kuusikkoa kiertäen. Siellä jouduin ojien yli ja tiheässä risukossa rämpiessä muusta porukasta hukkaan. En kuullut enkä nähnyt mihin menivät. Meinasin ensin lähteä ihan väärään suuntaan, mutta jollain intuitiolla lähdin kuitenkin oikein ja tavoitin muut hakkuun reunalta. Ville oli pysähtynyt sinne tajuttuaan ettei akka taida enää olla matkassa!

Auton ikkunassa huomasimme lapun. Joku haeskeli huonokuntoista Leonbergin koiraa, joka oli jo sunnuntaina kadonnut. Oli jättänyt numeron johon soittaa, jos satumme näkemään moista kulkijaa. Eilen Salonniemessä joku oli laittanut metsään plakaatin, jossa luki, että kadonnut 4 hiehoa! Enpä siis olisi ollut ainut, joka olisi jäänyt metsään harhailemaan...

Tämän päivän metsäreissulla vierähti viitisen tuntia. Nyt Ville kokkaa meille poronkäristystä ja pottumuussia. Rantasaunakin on lämpiämässä. Loma.

1959201.jpg
Kantokosken autiotuvalla.
1959202.jpg
Pitkospuitakin löytyi. Olivat vaan niin surkeassa kunnossa, että parempi oli melkein kulkea ilman niitä.
1959216.jpg
Piispanjoen rannalla.