Walk uppiin valmistautumassa.

Lauantaina olimme Kallen kanssa Yläneellä talvi WT -treeneissä. Ensimmäiset yhteiset sellaiset ja nimensä veroiset eli kovasti talviset. Lunta tuiskutti kovalla tuulella, mutta onneksi ei ollut pakkasta. Viime viikon aurinkokeleistä ei ollut tietoakaan. Toisaalta hyvä, sillä vaikka viime viikolla oli aurinkoista, niin oli kovasti myös pakkasta. Perjantaina aamulla mittari näytti järkytyksekseni - 20 astetta! No, vaikka keli ei ollut mitä parhain, niin treenit kuitenkin olivat oikein mielekkäät ja porukka mukavaa. Koiruuksia oli viisi, joista kolme flattia ja kaksi kultaista veljestä. Treenipäivä oli oikein hyvin järjestetty ruokineen ja kaikkineen. Isot kiitokset Terhille maittavasta tarjoilusta! Näimme siis myös Kallen veljen Kiden, josta muuten tuli seuraavana päivänä tottelevaisuus valio! Kalle lähettää veljelleen iloiset onnittelu haukut!

Sari-kasvattaja oli treenien tuomarina ja pisteytti tehtäviä. Yhdestä tehtävästä eli kakkosmarkkeerauksesta Kalle sai 20 pistettä! Voisi sanoa, että kaikki tehtävät missä ei tarvittu ohjaajaa ollenkaan menivät hyvin, mutta heti kun ohjaajan piti ohjata, niin oltiinkin jo hieman hakoteillä. No, ei kai kukaan voi olla seppä syntyessään...

Mielenkiintoisin harjoitus oli ns. walk up, jossa koirat kävelevät rivissä erittäin hitaasti ohjaajineen ja edellä menevät ampuvat ja heittävät dummyjä joko eteen, sivulle tai jopa koirien taakse. Oli upea fiilis olla mukana moisessa harjoituksessa, kun tähän asti olen vain ihaillen seurannut esim. erämessuilla noutajien esittelyssä moista toimintaa ja haaveillut, että voi kumpa minullakin joskus olisi moinen koiruus. Ihana laji, olen siis aivan hurahtanut! Vaikka tuskin meillä "vähään aikaan" on asiaa walk uppiin, sillä oikeasti sinne pääsee vain WT-kokeiden finaaliin yltäneet.

Viikonlopun vietimme Turussa ja kävimmekin Kallen kanssa sunnuntaina läheisellä koirakentällä treenaamassa hakuja, lähinnä lähihakua. Hyvinhän tuo meni. Matka oli tarpeeksi lyhyt ja treeni tehtiin motivoituna, joten mitään hämminkiä ei päässyt syntymään. Sitävastoin eilisillan treenissä meni kaikki mahdollinen mönkään. Paikka oli erittäin huono koiralle, ohjaaja oli ihan pihalla, matkaa ahnehdittiin liikaa eikä koirallakaan tietenkään edes voinut olla mitään käsitystä mistä on kysymys... Ville otti koko shown videolle ja voi että ollaan naurettu sitä sähellyksen määrää... No, saatiinpahan elävä esimerkki, että ei todellakaan näin. Ensikerralla linjaa motivoituna, niin kyllä se siitä. Joskus. Ehkä.

Wilma kävi eilen uimassa! Kalle katseli ensin, että tuo muori on aivan kaheli, mutta rohkaistui sitten itsekin hieman kahlailemaan hyisessä vedessä.