Maanantaiset Kallen treenit jäivät väliin, koska kävin päivällä hammaslääkärissä ja vielä illalla puoli naamaa ja kieli oli puuduksissa. Tuntui, että puhuminenkin tuotti vaikeuksia, olisin varmasti purrut kieleen käskyjä Kallelle huutaessa eikä pilliin puhaltaminen olisi onnistunut ollenkaan, kun kieli olisi lötköttänyt tunnottomana tiellä... ;)

Huomasimme illalla Onnin poskessa jotakin epätavallista. Hieman tarkemmin paksuja karvoja pöyhittyäni poskesta tirskahti mätää ulos. Puhdistusaineella puhdistaessa poskesta paljastui nuppineulanpään kokoinen reikä, josta puristamalla valui mätää monta pikkurillinkärjen kokoista pisaraa. Ilmeisesti mädän ulos puristelu helpotti Onnin oloa, koska niin hienosti kissa antoi itseään hoitaa. Soitin eläinlääkärille ja puudutusaine huuruissa sain sössötettyä, että kissalla on poskessa märkivä ontelo. Ottivat meidät vielä samalle illalle sisään. Ei muuta, kun kissa kuljetuslaatikkoon ja menoksi.

Onni sai antibiottipistoksen, joka vastaa 11 päivän kuuria. Ihanaa, ettei tarvitse tablettien kanssa puljata, sillä niiden antaminen on lähes mahdotonta tai ainakin erittäin vaivalloista. Samalla tuli juttua matolääkkeen antamisen vaikeudesta, ja siitä, että miksi kissoille ei ole mitään makutabletteja. Eläinlääkärillä oli ratkaisu tähän pulmaan: Milbemax -makutabletit! Tänään annoin Onnille ko. tabletin ruoan seassa ja hienosti upposi! Drontal-tabletin Onni olisi haistanut jo kaukaa, ja yrittänyt pelkästään peittää kamalanhajuista ruokaansa.

Kysyin samalla eläinlääkäriltä vielä Kallen turkista. Pesin sen noin kuukausi sitten eläinlääkäriltä saadulla shampoolla ja haju pysyikin ilahduttavan kauan pois. Nyt se ikävä kyllä on palannut ja lääkäriltä sainkin toisenlaista shampoota, joka tehoaa hiiva- ja sienitulehduksiin. Huomasin viimeksi Kallea pestessä, että selkälinjan lisäksi Kallella oli vanhoja rupia häntärangassa. Muistankin entisen omistajan sanoneen Kallen olleen tarkka hännästään. Mieleen juolahti, että Kallella on varmaankin ollut ihottumaa hännässä ja se on ollut kosketusarka...

Puolisen tunnin eläinlääkärivierailuun huljahti sen siliän tien 82 euroa, mutta toivottavasti Onnin poski paranee ja Kallen turkki "tuoksuu". :)

Eläinlääkäriltä kotiutuessamme Kalle ilmeisesti luuli, että meille tuotiin kuljetuslaatikossa uusi kissa. Kalle haisteli erittäin päällekäyvästi häntä hurjana vihmoen Onnia ikäänkuin ei olisi kissaa koskaan aikaisemmin tavannut!