Ketturepolainen myyräjahdissa

Yhtäkkiseltään rykäisimme Kainuuseen minilomalle perjantaina 2. joulukuuta, ja tulimme kotiin tiistaina, itsenäisyyspäivänä, 6. joulukuuta.

Loma oli ihan liian pikainen, sillä meillä meni pari päivää hoidellessa "bisneksiä", joten mökillä emme ehtineet olla kuin yhden kokonaisen päivän eli sunnuntain. Silloin kävimme uudella jokipalstallamme kävelemässä koirien kanssa. Teimme jokivarteen myös tulet.

Hieman olimme huolissamme, josko koirat putoavat joen heikoille jäille, mutta kohta jo itsekin hilpaisimme jäätä pitkin joen yli palstamme vastarannalle! Koirat kävivät myös lampemme jäällä juoksemassa, mutta itse emme sinne ennättäneet, vaikka mieli oisi tehnyt kaivaa kaira ja suksetkin naftaliinista.

Kainuuseen satoi kunnon lumipeite viikonlopun aikana. Lähtöaamuna riekot päkättivät meidän suolla ja ilmakin oli mitä mahtavin -4 asteisine pakkasineen. Ei olisi haluttanut lähteä kotiin ollenkaan, olisi hyvin voinut jäädä sinne...

No, kotona kuitenkin ollaan melko raskaan paluumatkan jälkeen. Sekä mennessä että tullessa oli todella huono ajokeli paikkapaikoin eikä tilannetta helpottanut ollenkaan, että meillä oli peräkärry mukana...

Tännekin oli satanut ensi lumi eilen, 6. joulukuuta.


Mökkiulkoiluja