Edellis viikolla Kallen kasvattaja/Hildan kummikasvattaja, Sari, treenautti Hildalle markkeerauksia veneestä heitettynä. Vene oli Hildalle uusi tuttavuus, mutta se ei ollut siitä moksiskaan. Toinen uusi tuttavuus, lokki, noudettiin hienosti vesirajaan talteen. Kerkesin jo hetken olla iloinen, että nythän tämä sujuu, mutta sitten tuli treeniemme murheenkryyni eli kani.

Sari kävi vetämässä kanijäljen ja opasti oikeaoppisen jäljelle lähetyksen. Hilda lähti reippaasti jäljelle, mutta tuli hetken kuluttua tyhjänä takaisin. Lähetin uudestaan, ja sama juttu. Sari lähti kulkemaan kanin suuntaan Hildan kanssa. Hilda oli kuulemma kopannut kanin suuhunsa, ettei "paha täti" sitä vie, ja toi sen minulle!

Vaihdettiin paikkaa ja vedettiin sinne vielä kanijälki. Taas Hilda jäljesti hienosti, mutta ei tehnyt elettäkään ottaakseen kania matkaan... Vaadittiin melko paljon innostamista, jotta kani saatiin talteen.

Viime viikolla teimme itse Hildalle kanijäljen, mutta se ei vaan suju. Voi elämän käsi. Ei ole mitään toivoa päästä sunnuntain taippareista läpi... Mielessä käy, etten edes mene sinne, mutta menen nyt katsomaan mitä siellä oikein tapahtuu, kun en ole koskaan ennen ollut. Tiedänpähän sitten ensi vuonna mitä tuleman pitää, jolloin toivottavasti Hildakin on ryhdistäytynyt...

Eilen illalla omatoiminen tokoryhmämme kokoontui jälleen. Kallekin pääsi rally-tokoilemaan, koska sen kulku oli jo normaalia (ei enää nilkuttavaa, kuten aamulla). Hieronta ja särkylääke teki tehtävänsä. Olin ajatellut, etten tee Hildan kanssa mitään muuta, kun istu "passissa", jos se vinkuu vähänkin. Ajateltu uhkaus ilmeisesti auttoi, sillä Hilda ei vinkunut ollenkaan. Niimpä Hildakin pääsi suorittamaan rataa.

Mahtavasti nuo meidän koirulit meni. Hilda jopa muisti selkeästi toisen radan viimeisen tehtävän: yksi askel taakse istu, kaksi askelta taakse istu ja kolme askelta taakse istu. Toisella kerralla rataa tehdessämme, kun otin taakse askelia, Hilda tarjosi automaattisesti istuntaa oikeassa kohdassa. :)

Kotimatkalla kuljimme polun syrjässä rinteitä ja mukaan tarttui muutama suppilovahvero sekä noin kolme litraa kanttarellejä.


Näitä emme kuitenkaan keränneet.