Kalle ensimmäistä kertaa meidän kanssa pilkillä ja hommahan sujuu heti!

Koko alkuvuoden mielessä on kytenyt kaipuu Kainuun korpeen. Kun pari päivää vapaatakin järjestyi ennen pääsiäistä, niin ei muuta kun tikkutiistaina X-trailin nokka kohti Pohjoista. Mökillä olimme perillä keskiviikkona puolen päivän maissa, koska tiistaina yövyimme Juvalla leirintäalueen pikkumökissä.

Ulkona oli pari astetta pakkasta ja mökissä sisälläkin - 1,5. Ensimmäisen illan aikana saatiin mökki + 10 asteiseksi, hrrr. Olihan hieman kylmä nukkua, mutta onneksi on hyvät makuupussit, vaikka Ville jotain "miehuuskoetta" ilmeisesti suorittikin nukkumalla pelkästään peiton alla. Pää oli kuulemma ollut hieman jäässä, mutta nyt kun sen tuohon kirjoitin, tuli mieleen, että onko tuo mikään poikkeus... =)
Tukevan lounaan jälkeen lähdimme naapurin poikamiesisännän kanssa meidän lammelle pilkille. Sinnepä olikin tällä kertaa helppo mennä, koska tiluksen nurkalta oli moottorikelkkaura suoraan lammelle. Kuin olisi tietä kävellyt, eikä tarvinnut puolenmetrin lumihangessa kahlata! Jäätäkin riitti kairan verran! Olikin omituista palata etelään, koska täällä ei ollut yhtään lunta, vaan sinivuokot kukkivat mummun pihamaalla. Viime yönä tosin oli pyryttänyt lunta muutaman sentin ja maa on täälläkin taas valkoinen
Mutta siis pilkillä oli aivan ihanaa! Kevätaurinko lämmitti sielua ja lonkero nielua. =) Oli ihana laittaa silmät kiinni, nauttia auringon lämmöstä ja vain olla. Vain olla joo, koska kalakaan ei hirveästi syönyt. Saatiin sentään molemmat kaksi pientä ahventa.

Seuraavana päivänä eli kiirastorstaina olimme hieman isommalla järvellä kalassa. Silloinkin aurinkokeli suosi, mutta oli ruvennut hieman tuulemaan, mutta se ei haitannut, kun istui rannan tuntumassa puiden katveessa. Reissulle mukaan olimme pakanneet kaffetta ja pari sämpylää. Koirillekin löytyi pienet välipalat. Kalle on tykännyt olla pilkkireissulla mukana. Wilman kanssa telmivät jäällä ja ikäväkseen Wilma opetti Kallelle, että kun reikä on kairattu sen jälkeen sinne pitää tunkea joka välissä oma naama ja olla mahdollisimman paljon pilkkijän häiriöksi. No, Kalle sentään on hieman hienovaraisempi kuin meidän koheltava Wilma. Ja oppipa Kalle itsekin kalastamaan, kun lankalauantaina olimme Vuokkijärvellä kalassa! Silloin tuli ihan mukavasti kalaakin, toistakymmentä pikkuahventa. Kiirastorstain kalasaaliimme jäikin onnettomaan yhteen kappaleeseen per nassu.

Reissun kohokohta oli naapurien kanssa järjestetty pilkkikilpailu pitkänä perjantaina. Harmiksemme vaan perjantaille sattui osumaan melkoisen kamala keli lumituiskuineen. Sinnikkäästi kökötimme kuitenkin jäällä pari tuntia tyhjää kalastaen. Kalasaaliit jäivät tosiaan melko pieniksi ja jos naiset eivät olisi pilkkineet niin voisi melkein sanoa, että olemattomiksi. Voittaja, Sirpa, yllätti 150 g ahvenellaan ja kahden kalan yhteispaino oli 206 g; ylivoimainen voitto! Minulla oli myös kaksi ahventa joiden yhteispaino vaivaiset 18 g ja jäinkin saaliillani neljänneksi. Toiseksi tulleella Pialla oli myös kaksi ahventa ja niiden paino 23 g ja kolmanneksi tulleella Maijalla yksi ahven, jonka paino 22 g. Miehistä vain kahdella oli kalaa: Markulla 144 g ja Askolla 10 g. Loput 9 kilpailijaa joituivat väittelemään nykien määrästä... Onneksi kaikki saivat palkinnon sillä jokainen oli tuonut n. kymmenen euron palkinnon mukanaan. Minä valitsin palkinnoksi halsterin ja teleskooppimakkaratikut ja Ville valitsi itselleen salmiakkikossupullon, joka hörpättiin yhteistuumin jäällä makkaran paiston ja nokipannukahvien välissä. Tulihan siinä aukaistua muutama muukin voittopullo ja meno olikin hetken perästä melkoista. Villi Pohjola! =)

Hieman lyhyeksihän reissu jäi, mutta parempi kuin ei mitään. Ja aivan ihanaa oli taas kerran. Pääsimme Markulle saunomaan ja kesämökkinaapureille, joten suuri kiitos siitä! Ja taas oli mieluista tuliaista etelään viemisiksi eli herkullista hirvenlihaa, naminami. Ei reissu kyllä mökki-ikävää liennyttänyt. Nyt rinnassa kytee palo jo uuteen reissuun. Päivämäärätkin on tiedossa, jos vain lomat menee läpi. Joten sitä odotellessa.

 
Ensimmäiset kalat meidän lammelta.


Aurinko lämmitti lankalauantaina ihanan kuumasti ja saalistakin tuli!

Lisää kuvia pääsiäisreissusta löydät tästä linkistä.