Puolitoista kesäistä viikkoa (18. - 29.6.) hurahti hetkessä ohi mökillämme Joronjäljellä, Kainuussa. Alunperin oli tarkoitus keskittyä lähes pelkästään polttopuiden tekoon, mutta jostain syystä puusavotta jäi hieman vähemmälle. Saimme kuitenkin muutaman motin halottua polttopuuta syksyn varalle kaiken muun hääräämisen lomassa. Kunnostimme mökin tietä sekä saunan vieressä olevan vanhan kaivon, reveimme makuuhuoneesta seinäpahveja ja kaapin, maalasimme ja muurasimme eli työleirillähän sitä oltiin! Olimme pitkin kevättä saaneet ihania kuvaviestejä mökiltä. Naapurit olivat tehneet meille linnunpönttöjä, halkoneet tuulenkaatoja, tehneet tietä sekä tikapuut talon katolle! Erittäin suuret kiitokset parhaimmille naapureille mitä kuvitella saattaa! ;)

Ehdimme sentään kaiken työntouhun lomassa myös kalastella sekä nauttia kesäpäivistä. Juhannusaattona ei olisi parempaa kesäpäivää edes voinut kuvitella: + 23 astetta lämmintä sekä pilvetön taivas! Kotikylään soitellessa selvisi, että täällä oli juhannuksena ollut +14 ja sateista...

Juhannuspäivänä kisailimme pihapelejen merkeissä naapurien kesken. Ohjelmassa oli saappaan- ja tikanheittoa sekä mato-ongintaa, jossa aikaa oli 1 h. Osasuoritusten tulokset laskettiin yhteen ja yllätyksekseni minä voitin naistensarjan! Ville jakoi Markun kanssa miestensarjan ykkössijan.

Hilda pärjäsi reissussa tosi hyvin. Yhdeksän tunnin ajomatkakaan ei tuottanut mitään vaikeuksia, vaan neitonen oli nätisti X-Trailin "takakontissa" Kallen kanssa. Ville rakensi puusta väliin sermin, jottei synny turhia kalapalikkeja.
Mökille saavuttuamme Hilda ja Kalle olivatkin heti samassa tilassa ilman mitään sermejä. Ensimmäinen yö sujui oikein mallikkaasti, mutta aamulla Kalle joutui ojentamaan touhottavaa Hildaa. Toinen rähähdys sattui eräänä iltana mökin pihalla nuotiotulien äärellä istuttaessa. Kalle oli nälkäinen ja Hilda erittäin touhukas odottaessaan iltaruokaa. Ennenkuin ehdin lähteä antamaan niille ruokaa, niin Kalle nappasi Hildaa. Hilda huusi kuin hinaaja! Naapurimökissä olivat luulleet, että nyt se pentu poltti itsensä nuotioon. Vaikka Hilda piti aivan hirmuista meteliä, niin siinä ei näkynyt mitään vammoja, joten taisi vain säikähtää... tai filmata... Muuten koirat tulivat juttuun ihan hyvin. Juoksentelivat niityllä yhdessä ja tutkivat rantapusikoita. Muutaman kerran Kalle innostui "persravaamaan" hulluna Hildan kanssa. Silloin Hilda katsoi parhaakseen mennä mättäälle maate jottei Kalle jyrää häntä. Kun Kalle rauhoittui, niin oli Hildan vuoro kaahottaa niin että turve vain suolla pöllysi!

Kallea vaivasi hotspotti koko reissun ajan. Kun rupi näytti paranevan, niin Kalle sai joko raavittua tai kanervikossa pyörittyä nahan taas vertavuotavaksi. Onneksi antibioottikuuri kesti koko reissun ajan. Kotiin tultua hotspotti parani, eikä tarvinnut mennä uudestaan eläinlääkärille, kuten vähän uumoilin.
Hotspotin takia Kallea ei saanut päästää pariin ensimmäiseen mökkipäivään uimaan, mutta onneksi uimakielto ei ollut koko viikkoa voimassa. Lisäksi laitoimme ensimmäistä kertaa koiriin ötökkämyrkkyä mäkäräisiä ja punkkeja vastaan. Kallen vatsa ei ollutkaan läheskään niin pahasti syöty kuin viime kesänä. Sitävastoin Kallesta löytyi kylläkin yksi punkki!

Hilda oli kova löytämään kaikenlaista syötävää missä ikinä se liikkuikin. Pieni musta nenu vainusi hauenpäitä, banaaninkuoria sekä linnun raatoja (mm. pyy). Tuota tahtia kun Hilda imuroi metsästyskoiranroolissaankin, niin riistalla ei ole enää mitään mahdollisuuksia piiloutua. Hilda pöllyttää ylös kaikki! ;)

Tänä kesänä näimmekin paljon enemmän riistaa kuin viime kesänä koko kuukauden aikana. Heti mökille tullessa koppelo kahden pikkuruisen poikasensa kanssa toivotti meidät tervetulleiksi köpöttelemällä tien yli. Lisäksi näimme jäniksiä, pyitä, teeriä, lehtokurppia, telkän, tavipoikueen... Eli ei muuta kun kuulaita syyspäiviä odottelemaan heti kun on näistä hellivistä kesähelteistä selvitty!

Siinäpä mökkireissu tiivistettynä sanoin, ja tästä linkistä se löytyy tiivistettynä myös kuvin.