Tänään treenattiin kutakuinkin toisen kerran hakua maanantaitreeneissä. Koirat jäivät sidottuina paikoilleen odottamaan, kun emännät veivät dameja maastoon veden ääreen n. 50 - 100 m päähän. Tämän jälkeen koirat lähetettiin vuorotellen hakuun.

Hilda malttoi istua rivissä nätisti odottamassa omaa vuoroaan, välillä jopa ilman remmiä. Hilda malttoi myös nätisti odottaa käskyä "etsi" ja vasta sitten lähti hakuun. Minkäänlaista hötkyilyä ei ollut havaittavissa. Eräs flatin omistaja kysyi minulta, että miten olet saanut tuon koiran noin rauhalliseksi. :)

Hilda haki kaikki, yhteensä neljä damia, hienosti talteen! Ei minkäänlaisia ongelmia missään vaiheessa. Ai jai, taisin ihan hyristä tyytyväisyydestä. :)

Kalle pääsi oman treeniporukkansa kanssa myös tekemään motivoitua hakua. Viedessäni dameja hakualueelle jätin Kallen odottamaan vapaana ja nätistihän tuo kökötti paikoillaan. Kalle haki myös hienosti damit talteen. Silloin tällöin Kallea vaivaavasta "kyselytaudista" ei ollut tietoakaan, vaan Kalle määrätietoisesti paineli alueelle ja toi damin toisensa perään talteen.

Haun jälkeen tehtiin linja, veteen, sokkona. Ehkä hieman vaikea näin talvitauon jälkeen sekä koiralle että ohjaajalle. Minulla oli vaikeuksia ylipäätään saada Kallea veteen. Koiraa ei lähetetty aivan rannasta vaan n. kymmenen metrin päästä. Kalle eteni eteen rantaviivaan, mutta ei veteen asti. Parilla uudelleen lähetyksellä koiruus lähti kuitenkin veteen, kun ohjaaja älysi huutaa vahvistuskäskyä oikeassa kohtaa. Pienen rantavedessä pyörinnän jälkeen Kalle lähti uimaan linjaa vastarannalle. Siellä se kuitenkin kaarsi damisaarekkeen sivuun ja nousi maalle. Siinä pillityksellä Kalle kuitenkin osui damien kohdalle ja lähti uiden palauttamaan damia minulle. Olihan hankalaa, varsinkin kun Kalle ei meinannut totella pillityksiä vaan olisi halunnut hakea kuten itse tahtoo. Eli tiedossa treeniä, treeniä ja vielä kerran treeniä.

P.S Olin tietysti sonnustautunut uusiin ja ensimmäisiin koulutusliiveihini ja hiemanko damien käsittely oli kätevää. Noudettu dami sujahti helposti selän takana olevaan taskuun, eikä niitä tarvinnut enää yrittää varastoida ahtaisiin takin taskuihin tai kainaloon! Huippu ostos, mutta nyt pitäisi vaan saada lisää dameja! :)