Lauantaina opiskelujeni lähipäivän jälkeen lähdimme vielä käymään Turussa la-su. Sunnuntaina aurinko paistoi lämpimästi kirkkaan siniseltä taivaalta. Mahtava ilma lähteä merelle, Maskun lahdelle, pilkille!

Pilkillä olisi kelin puolesta voinut istua vaikka kuinka kauan, niin ihanasti kevätaurinko lämmitti kasvoja ja mieltä. Kutakuinkin viiden tunnin pilkkireissun kruunasi kerrankin mahtava kalasaalis. Kairailimme matkalla päämääräämme muutamia reikiä, joista sain yhden ahvenen ja Ville pienen hauen puikon sekä ahvenen. Mielessä kävi, että näinkö taas jää saalis olemattomaksi.

Päästyämme päämäärämme eli piskuiseen lahden poukamaan Villen tasapainoon tarrasi 400 gramman ahven! Ville kiskoikin mukanvanlaisesti vonkaleita jäälle, kunnes raps! siimat poikki ja tasuri meni sen siliän tien... Kairailtiin lähistölle muutamia reikiä ja kotvasen kuluttua minullekin alkoi tulla ahventa. Ei mitään vonkaleita, mutta syönti oli huima. Pilkki ei ehtinyt pudota edes alas asti, kun sai jo nostaa kalan ylös!

Nyt olemme itse syöneet herkullisia uuniahvenia, koirat on saaneet keitettyjä ahvenia ja haukea sekä kissa on saanut maistipalaa. Lisäksi kissalle on monta pussia pakastimessa perattuja raitapaitoja.

Hilda ja Kalle olivat myös jäällä, mutta niistä ei ollut tällä kertaa oikeastaan muuta kuin häiriötä. Hormonit hyrrää ja Hilda vikittelee Kallea, joka on ihan täpöllä hommassa mukana. Ei auttanut muu, kun ottaa "hormonihirviöt" remmiin kiinni. Hetken aikaa pystyi toista pitämään irti, kunnes mieleen juolahti, että tuota toistahan mun tässä piti kosiskelemaan mennä...

Kalle joutuikin eilen Hildan juoksujen "sijaiskärsijäksi". Ei tullut kuuloonkaan, että Hildan olisi voinut viedä maanantaitreeneihin, koska sillä ei ollut mikään muu mielessä kuin poikien vikittely... En lähtenyt treeneihin sitten ollenkaan, joten Kallekaan ei päässyt mielipuuhansa pariin. Sen sijaan syvennyin maatalouspolitiikan ja -historian saloihin lauantaina olevan tentin vuoksi...

Tänään käväsimme porukalla Pyhäjärven jäällä hiihtämässä. Auringon pilkistäessä oli suorastaan kuuma! Tänään onkin ollut kevään lämpimin päivä tähän asti: + 9 astetta. Pyhäjärvelle oli tullut joutsenia, ja merelläkin niitä nähtiin sunnuntaina. Merellä nähtiin myös hirvi kaahottamassa jäällä lumi pöllyten lahden yli!!!

Koirat juoksentelivat ja painivat tänään ilman mitään ylimääräistä hormonaalista sählinkiä, joten parhaat päivät taitavat pikkuhiljaa mennä ohi. Joulukuun juoksuihin verrattuna Hildan parhaat päivät kestivät nyt pidempään. Muistaakseni silloin Kalle ei ollut kiinnostunut Hildasta kuin parin päivän ajan, nyt kuutisen päivää.