... ja maa vihertää sekä lämpömittari on reilusti plussan puolella. Pilkkikeleistä ei ole tietoakaan. Joulu tuli silti, vaikka lunta, ja sen vuoksi joulumieltä, ei pahemmin ollutkaan.
Laitoimme meille tänä vuonna pitkästä aikaa joulukuusen, koska olimme ennen joulua Turussa ja pyhät kotona. Paistoimme myös pienehkön kinkun, nam.
Turussa olimme siis pe 22.12. - su 24.12. Aaton aattona kävimme Villen siskon luona syömässä isomman porukan voimin. Meitä taisi olla yhteensä kymmenkunta.
Jouluaattona tulimme kotiin. Joulurauhan julistamisen sekä haudalla käynnin  jälkeen lähdimme kotiväkeni luo jouluaattoa vastaanottamaan. Rentouduimme joulusaunassa, söimme maittavan jouluruoan (moneen kertaan) sekä saimme joululahjoja. Olimme tänäkin vuonna olleet tosi kilttejä! Pakettien avaamisen jälkeen seurustelimme ja pelailimme pelejä.
Kävelimme koirien kanssa puolen yön paikkeilla kotiin (3 km). Kotona avasimme kuusen alla  vielä Turusta ym.  tulleet paketit. Yhteiseksi lahjaksi olimme ostaneet digijärjestelmäkameran. Sillä onkin jouluviikko kuvattu ahkerasti!
Mukavinta koko joulussa oli seurata Jasminin touhuiluja pakettien kanssa. Erittäin mielenkiintoisia tytön mielestä olivat lahjojen pakkauspaperit. Erityistä kiinnostusta herätti myös iso pallo, kirjat sekä meidän ostama Fisher Pricen possu, joka pitää meteliä ja sinne voi tunkea isoja värikkäitä kolikkoja sisään.
Wilma ja Nanakin saivat omat perinteiset pakettinsa etsiä kuusen alta. Paketit revittiin heti omatoimisesti auki ja ruvettiin pistelemään parempiin suihin. Wilma oli kovasti kiinnostunut Jasminista ja olisi halunnut antaa sille pusuja. Hyväntuulinen tyttö ei paljoa Wilman pusuista hätkähtänyt.
Nanaa vaivaa ns. hotspot ihottuma. Ennen joulua kävimme eläinlääkärillä ja Nana sai kipulääkettä sekä hevoskuurin antibiottia. Lisäksi siltä ajeltiin poski paljaaksi, jotta ihottuma paranisi. Eipä ole parantunut. Nana on raaputtanut kovasti poskea eikä ihottuma ole rauhoittunut. Pitää viedä se tänään uudestaan lääkärille. Nanalla on myös vatsassa jotain kyhmyjä. Tarkoitus oli tarkkailla, josko antibiottikuuri olisi vienyt kyhmyt pois, mutta nekään eivät ole hävinneet. Seuraavaksi selvitetään ovatko ne kasvaimia...
Onni oli myös kipeänä. Se oli tapellut jonkun kanssa pihalla ja oli ennen joulua poski turvoksissa. Annoimme sille Nanan antibiottia vähäisen ja saimme posken turvotuksen laskemaan. Sieltä paljastui mojova puremajälki. Näyttäisi siltä, että poski pikkuhiljaa paranee itsestään.
Wilma on ollut terveenä, kop-kop-kop, mutta nyt sillä alkaa kovat ajat, kun raketit alkavat paukkua. Toivottavasti paukut eivät tänä vuonna kauheasti pelottaisi.
Onnekasta tulevaa vuotta kaikille!

1241629717_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Kuusi kannettiin sisään jo 21.12. Muutama lahjakin on putkahtanut jo kuusen alle...