Ville ja Kalle kalassa meidän Kiviniemessä.

Kuukausi omalla mökillä Kainuussa ilman tv:tä, nettiä tai mitään muitakaan mukavuuksia hurahti ohi vauhdilla. Nyt ollaan oltu jo viikko kotonakin. Mökillä saatiin sauna kuntoon niin, että päästiin omaan juhannusaaton saunaan. Enpä olisi ihan heti uskonut, koska ei ollut mitään tietoa kiukaista saatikka vesipadasta, mutta niimpä nekin järjestyivät viereiseltä mökkinaapurilta Unskilta. Saunan piipun läpivienti tuotti myös hieman päänvaivaa, mutta kuten sanottu juhannussaunat tuli kuin tulikin saunottua ja sen jälkeen saunottiinkin lähes joka päivä. Osaapahan saunan mörskää arvostaa aivan eri tavalla, koska se ei ollut toiminta valmiina mökillä vaan se piti itse sinne kyhätä.
Tuli muutenkin puuhattua kaikenlaista esim. kaivatettua mökkitiehen siltarumpu, nuotiopaikka pihalle, maakuoppa, komposti sekä tehtyä mökille uudet portaat, uusi ovi ja korjattua lahonnutta lautaa... Onneksi kaiken tuon homman välissä ehdittiin hieman myös uida, soudella, kalastella sekä treenata Kallen kanssa. Kalle nautti mökillä olosta, ei tarvinnut kuukauden aikana olla oikeastaan ollenkaan narussa vaan sai juoksennella ja uiskennella sydämensä kyllyydestä. Juhannuksen  jälkeen sunnuntaina yötöntä yötä viettäessämme Kallelle tuli vesihäntä. Koiraparan häntä oli pari päivää toimimaton; ei pystynyt heiluttamaan häntää eikä istumaan. Onneksi meillä oli kipulääkettä mukana.
Mökillä vietimme myös 9 v. hääpäivää heinäkuun alussa. Tarkoitus oli käydä vaeltamassa esim. Syötteellä, mutta sopivaa hetkeä ei remonttikiireiltä tuntunut löytyvän, joten hääpäivän puuhaksi jäi iltainen soutelu ja kalastelu lammellamme muutama viinilasi samalla nauttien. Ilma loi myös oman jännityksensä iltaan, sillä muutama ukkosrintama jytisteli taivaan rannassa, mutta ei onneksi tullut päälle vaan lammella paisteli ilta-aurinko. Ja kala söi ihan hulluna!
Vieraita mökillä kävi kuukauden aikana yhteensä 32!!! Erään päivän aikana mökillämme poikkesi kymmenen henkilöä! Varsinainen erämökki. =) Mökillä kävivät myös kaveriperheemme Oulusta, Villen sisko perheineen Turusta sekä Karkkilasta kummipojan perhe. Heidän kanssa tulikin puuhattua kaikkea mukavaa mm. keskiyön uintia, saunomista, ilmakolla ampumista ja kalastusta.
Mökkinaapureita tuli myös treffattua harva se päivä. Kari oli Villelle suureksi avuksi raksahommissa, Pauli kaivoi siltarummulle tiehen kuopan, Markku ja Sirpa opetti meille erittäin mukavan korttipelin Tupen sekä Maija paisteli juhannuksena herkullisia räiskäleitä (kiännä Asko, kiännä!). Terveisiä vaan täältä helteisestä etelästä kaikille tutuille, toivottavasti syksyllä nähdään!

Mutta kuvat kertonevat enemmän kuin tuhat sanaa, joten klikkaa http://family.webshots.com/slideshow/573509864YzsBUI