Eilen jylisteli taivaanrannassa ukkonen taukoamatta, mutta onneksi ei yltänyt päälle asti. Hieman jaksoi ripsiä vettä, mutta ilma ei seljennyt yhtään, vaan helteet jatkuvat. Koirien kanssa lähinnä siis uidaan, edelleen.

Eilisellä uintireissulla tehtiin noutoja koirille. Kallelle kakksomarkkeerauksia ja Hildalle eteen lähetyksiä. Paikka oli valittu niin, että koiralla ei pitäisi olla mahdollisuutta palauttaa muuta kuin suoraan ohjaajalle ja näin kävikin. Kolmesta noudosta kaksi ehti ohjaajan eli minun töpeksimisen ansiosta pudota jorpakkoon ja koira ravistaa itseään ennen kuin dami oli ohjaajan rähmäkäpälissä. Ehkä koira vaistosi, että jotain meni pieleen, sillä kolmas oli jo mallikas palautus suoraan käteen ja ravistus vasta sitten.

Kallelle ehdittiin tehdä muutama hyvin mennyt kaksoismarkkeeraus ennen kuin tavipoikue tuli sotkemaan meidän kuviot. Treenit loppuivat lyhyeen ja koirat joutuivat tyytymään hiljalleen ohi lipuvien tavien seuraamiseen.

Tänään illalla, kun lämpötila oli edes hieman laskenut varjon + 25 asteesta teimme koirille kanijäljen. Kallelle viritettiin ansa eli minä jäin jäljen tuntumaan kaatuneen puun juurakon taakse tarkkailemaan, josko koira-paha yrittää kuopata kanin. Jännittyneenä piilopaikastani seurasin, kun Kalle ilmestyy metsän siimeksestä kanille. Kalle pysähtyy ja haistelee eteenpäin todennäköisesti minun hajujälkiäni. Koppaa kanin suuhunsa ja haistelee eteenpäin pälyillen hieman ympärilleen. Kääntyy kuitenkin tulosuuntaan ja lähtee kani suussa porskuttamaan kuin höyryveturi suoraan Villen luo. Kuoppaamisesta ei siis tällä kertaa ollut tietoakaan, vaan kania oli hienosti istuen tarjottu Villelle.

Hilda jäljesti ennen Kallea vain n. 30 metrin jäljen. Terhakkaasti Hilda lähti jäljestämään, mutta seuraili Villen jälkiä kanin yli ennen kuin äkkäsi, että tuota kanin raatoa tässä taidetaankin olla hakemassa. Hilda nappasi kanin suuhunsa ja toi sen puoleen väliin, mutta tiputti sen yhtäkkiä maahan eikä enää suostunut tuomaan sitä... Kääk! Nyt olisi muutamia viikkoja aikaa hioa tämä kuntoon ennen taippareita...