Helatorstaina treenailtiin Kallen kanssa NOMEa kasvattajan yhteistreeneissä. Treenit on siirtyneet nyt maananataista torstaille eli meidän kuntorasteilulle käy nyt hieman huonosti, kun ovat yhtäaikaa. Ville lähti mukaan katselemaan, kun ei malttanut yksin rasteille lähteä. Mikäs Kallen työskentelyä olikaan seuratessa, se meni nimittäin erittäin hyvin. Teimme markkeerauksia lammen vastarannalle yms. Ainut mistä Kalle saa aika isonkin miinuspisteen on se, että se meinasi omia dameja. Varsinkin, jos erehdyin kehumaan Kallea palautuksesta hieman liian aikaisin, niin sen jälkeen pää kääntyi pois, eikä damia olisi haluttu antaa.

Ennen treenejä Ville käväisi Järvenpäässä casting -kisoissa. Osallistui kolmeen lajiin ja, yllätys yllätys, voitti kolme lajia, joten taas on lisää pystejä kaapin päällä pölyttymässä.

Villellä oli vapaa päivä perjantaina. Lähdimme viettämään viikonloppua Turkuun. Ja mikä ihana viikonloppu tulikaan, aivan upeat kelit + 25! Kesä tuli kertarysäyksellä! Liekö helteistä johtunut, mutta Kalle oli todella leppoisalla tuulella Turussa. Hilda ja Kalle olivat välillä "vaarallisen" lähekkäin Hildan haukatessa Kallen housukarvoista... Kalle kun on ollut melko tarkka takapäästään, mutta nyt ei ollut millänsäkään.
Karvakorvat silppusivat risuja varjossa lähekkäin löhöten, vaikka Kalle on ollut todella mustis, jos Hilda on ottanut mitä tahansa maasta tai edes käynyt nuuhkaisemassa jotakin. Kallen on pitänyt heti sännätä paikalle ikään kuin toteamaan, että nää kaikki on kyllä mun, eikä todellakaan sun.
Kalle sai myös hervottoman persravikohtauksen ja tohkotti etutassut maassa takapuoli pystyssä Hildan ympärillä. Niin vauhdikkasti se meni, että ehti jyrätä Hildan ylikin, vaikka Hilda oli ihan minun vieressä. Hilda päästi pienen ulahduksen, kun tantor rymisti yli! Sen verran rajua Kallen meno on, että vaikka se ei haukkaisi Hildaa, niin eipä niitä uskalla päästää vielä keskenään telmimäänkään. Nämä oli toiset persravikohtaukset, jotka Kalle on Hildalle näyttänyt. Ensimmäiset ravit Kalle vetäisi innostuneena pari päivää ennen kuin päätti puraista reiän Hildan niskaan... eli melko arvaamaton kaveri tuo meidän Kalle.

Villen siskontyttö Martta (1 v 3 kk) ilostutti meitä olemuksellaan. Oli hauska katsoa miten Martta touhusi Hildan kanssa, vaikkei ole koiriin tottunutkaan. Välillä kahden pikkuisen leikki sujui oikeinkin hyvin Martan tarjotessa Hildalle luuta. Hilda ei ollut moksiskaan, vaikka Martta välillä yritti tunkea luuta omaankin suuhun. Sitä vastoin äiti ja isi taisivat olla asiasta kauhuissaan...
Hilda on kuluneella viikolla tehnyt tuttavuutta myös minun siskon lapsiin. Tomi (1 v 3 kk) pärjää loistavasti Hildan kanssa. Jos Hilda yrittää pompata päin tai maistaa naskaleillaan, niin Tomi rauhallisesti tönäisee Hildan pois ja jatkaa huojuvaa matkaansa. Huomaa, että perheestä löytyy kaksi koiraa. Jasmin (3 v 11 kk) leikkii tohkeissaan Hildan kanssa. D-kirjain kun ei vielä oikein taivu, niin Hildasta on tullut Hilja.
Erittäin ihana seurata Hildan touhuja lasten kanssa, kun ei tarvitse pelätä, että koiruus olisi vihainen. Toivottavasti Hildasta tulee lasten kanssa yhtä rento ja leppoisa kun Nana oli. Meidän Wilmaakaan en uskaltanut jättää lasten kanssa kahden, koska nurkkaan jäätyään se hätääntyi ja rupesi murisemaan.

Puutarhatöiden, koiratouhuilujen, kesän ensimmäisten grillailujen sekä Enni-kummitytön 3 v synttärikaffejen lomassa ehdimme myös käydä avaamassa merikalastuskauden Vehmaalla. Mikään yllätys ei varmaankaan ole, että jäimme kalatta. Heittelimme minnow spooneilla kaislikon sisään, missä vasta ilta yhdeksän kieppeillä muutama hauki ryhtyi plutaamaan. Hetken aikaa Villellä oli hauki vieheessä kiinni räpiköimässä, mutta pääsi karkuun. Minä ajelin venettä takaisin päin ja suoritin myös ensimmäisen rantautumiseni. Onneksi sitä ei ollut kukaan näkemässä, sillä ehkä hieman panikoin enkä enää muistanut mihin suuntaan prutkua tulee kääntää ja rupesin veivaamaan hädissäni edes takaisin sillä seurauksella, että ajoimme päin laituria. Onneksi vauhti oli hiljainen eikä mitään käynyt!

Mieli olisi tehnyt Turussa kalaan jo vappuna, mutta silloin Hilda oli vielä niin pieni ettemme raskineet jättää sitä yksin. Nyt Hilda joutui olemaan klo 18 - 23 yksin. Hyvin oli mennyt. Hilda oli kekannut pompata sänkyyn peuhaamaan ja vain yhdet pisut oli tullut lattialle.


Kalle nautiskelee auringosta ja Hilda tekee makuuta varjoon. Leppoisaa kesämeinikiä.