Njam, onks tää tosiaan mulle?!?

Kallen 5-vuotis synttäreitä juhlittiin Turussa sunnuntaina (24.1.) maksalaatikkonakkikakun voimin rauhallisissa tunnelmissa, sillä Kalle on sairaslomalla.

Perjantaina aamusta Kalle rupesi yskimään. Ajattelin ensin, että sillä on edellisillasta jotain puutikkuja kurkussa, koska se syödä rouskutti keppiä iltalenkillä. Päivän mittaan yskä vain paheni. Soitin eläinlääkärille, joka oli sitä mieltä, että se on kennelyskää ja on heti tultava lääkäriin, koska nyt on kuulemma liikkeellä jotakin erittäin ärhäkänlaatuista kennelyskää, jota ei edes koirille annettu rokote ehkäise. Eläinlääkäri oli jo siltä päivältä ylibuukattu. Heidän piti lopettaa klo 18, mutta siinä vaiheessa iltapäivää kun soitin, niin heillä oli annettu aikoja jo klo 20 asti. Ottivat meidät vielä kuitenkin klo 20.15 sisään, koska viikonlopun yli koiruuden tilaa ei voinut jättää hoitamatta.

Kuunneltaessa Kallen keuhkoissa ei ollut havaittavissa mitään hälyttävää eikä Kallella ollut kuumetta (38,8). Imusolmukkeet olivat kuulemma hieman reagoineet. Kalle sai 7 päivän antibiottikuurin (2 Synulox-tablettia 2 x päivässä) ja lääkkeeksi määrättiin myös lepo.

Meiltä jäikin lauantaina fasaanijahti väliin ja tänään jää kasvattajan NOME -treenit väliin. Mikäli Kalle on aivan rauhallisesti yskä ei enää vaivaa, mutta heti kun se hiemankin innostuu touhottamaan, niin kauhean kuuloinen kröhä alkaa. Nyt pitäisikin keksiä Kallelle vain aivojumppaa, kun fyysinen jumppa on niin kauan kielletty, kunnes yskä menee ohi.

Turkuun oli tarkoitus lähteä lauantain fasaanijahdin jälkeen ja mielellään vielä paistit mukana, mutta toisin siis kävi fasaanipaistin suhteen. Mukaan Turkuun otimmekin lauantaina sensijaan pakastimesta hirvenlihapaistia.

Sunnuntaina kävimme Ruissalossa pilkillä, kun kerrankin jäätilanne sallii pilkkimisen merellä. Jäätä ei kuitenkaan ollut kun n. 8 cm laivaväylän lähistöllä, mutta oli se kuitenkin paljon enemmän mitä moneen vuoteen. Esim. 2008 kävimme samoihin aikoihin Ruissalossa heittämässä uistinta!
Tarkoitus oli pilkkiä kuhaa, mutta tyytyminen oli yhteen ainoaan raitapaitaan... Pilkillä vierähti kolmisen tuntia, sitten oli jo varpaat, sormet ja nenänpää niin jäässä, että oli pakko lähteä pois (-12 astetta vaan, mutta hyytävä tuuli).


Kaunis auringon nousu Ruissalossa.


"Extremeä", laivaväylä ihan liki...