Hilda sai ensimmäisistä taippareistaan lähes pelkästään positiivista palautetta, mutta ei silti osoittanut tarpeeksi taipumuksia päästäkseen jäljelle...

Hilda käyttäytyi tuomarin puhuttelussa erittäin hienosti sekä myös omaa vuoroaan odotellessa (olimme iltapäivän koirakoista toisina).

Koe alkoi tuomarin veteen heittämän lokin haulla, joka komeasti pompaten tuotiin rantaveteen aivan minun jalkojen juureen. Hildan veteen meno oli herättänyt kallion päällä seisovassa yleisössä hilpeyttä Villen sanojen mukaan. Kalliolle Hildan pomppu oli näyttänyt siltä, että se hyppäsi lähes lokille asti!

Seuraavaksi ampumisen jälkeen veneestä nakattiin lokki melko pitkän uintimatkan päähän, mutta Hilda suoriutui tehtävästä hienosti. Lokki tuli taas rantaveteen, mutta nyt muutaman metrin minusta sivuun.

Seuraavaksi hakualueen suuntaan ammuttiin ja nakattiin varis. Hildan sai lähettää luvasta. Se ei kuitenkaan tehnyt elettäkään ottaakseen heitettyä varista suuhun. Tuomari kävi hieman auttamassa eli nakkaamassa variksen uudestaan ja nyt varis tuli muutaman metrin päähän minusta.

Sitten Hilda lähetettiin hakuun ja hakuruudusta löytynyt varis kannettiin n. 10 metrin päähän minusta. Menin onneton kehumaan koiraa liian aikaisin ja samassa varis putosi suusta... Tässä vaiheessa tuomari sanoi, että seuraavan variksen on tultava perille asti. Jännitys kasvoi, kun Hilda ilmestyi variksen kanssa. Yritin katsella hieman alaviistoon ja kas varis läsäytettiin melkein varpailleni. Seuraava varis tuotiin suoraan käteen!!!

Tämän jälkeen olisi pitänyt vielä yksi, kauimmaisena ollut varis tuoda, mutta Hildalta loppui hakuinto täysin. Sain lähettää monen monta kertaa ja tuomarikin kävi avustamassa vähän matkaa, mutta ei niin ei... Tuomari sanoi minulle, että häntä harmittaa, hän ei tiedä harmittaako sinua, mutta minua harmittaa! Hän myös kehui yhteistyötämme ja sanoi, että minulla on käsissäni hieno kilpailukoira. Joo, mutta jäljelle ei päästy.

Ei minua oikeastaan edes harmittanut. Olin erittäin tyytyväinen Hildan toimintaan, mutta se ei vaan tänään riittänyt. Siihen nähden, että emme ole hakuruutua varisten puuttuessa variksilla ollenkaan treenanneet, niin Hildan hakuhan oli aivan loistavaa. Ja eipähän tarvinnut mennä sinne kanijäljellekään sekoilemaan... ;) Saas nähdä mikä seuraavissa taippareissa sitten on ongelmana ja kuinka monet joudumme käymään ennen kuin / jos läpi päästään... Nyt on muuten sitten variksiakin kuusi kappaletta odottamassa innokkaina pakkasessa noutotreeneihin sulattamista.

Jäimme mielenkiinnolla seuraamaan lähes kaikki muut koirakot, paitsi viimeistä ennen oli jo pakko lähteä ajelemaan kotiin päin. Oli ikävää katsottavaa, kun mahtavat taipumukset omaavat koirat yksi toisensa jälkeen mokasivat hakuruudussa aivan samalla tapaa kuin Hilda. Eräälle hienosti toimineelle lapukalle ei riittänyt, edes kaukaa tuotu varis, vaan vielä olisi se neljäs pitänyt saada talteen... Iltapäiväryhmästä vain yksi pääsi jäljelle (koirakon toiset taipparit), ellei sitten myös päivän viimeinen koirakko päässyt... Yhtä v. 2006 syntynyttä koirakkoa lukuunottamatta kaikki muut koirakot olivat v. 2010 syntyneitä.

Hildan pöytäkirja merkintöjä:

Sosiaalinen käyttäytyminen
Avoin ja iloinen noutaja

Uimahalu
Syöksyy veteen ja ui mielellään

Hakuinto
Noutaa lähimmät nopeasti ja liikkuu laajalla alueella, muttei keskity etsimiseen ja lopulta hakuinto hiipuu

Noutohalu
Noutaa riistat itsenäisesti

Nouto-ote
Pehmeät

Palauttaminen
Ensimmäiset varikset jäävät kauas, mutta sen jälkeen palauttaa ohjaajan lähelle

Reagointi laukaukseen
Tarkkaavainen, kiinnostunut

Yhteistyö
Erinomaisessa yhteistyössä

Yleisvaikutelma
Työintoinen ja energinen narttu, joka toimii hienossa yhteistyössä ohjaajansa kanssa. Valitettavasti haku jää tehottomaksi ja lopulta into hiipuu niin, että tuomari keskeyttää kokeen.