Vappu oli ja meni ja työpaikka siinä samassa. Meillä alkoi huhtikuun puolella yt-neuvottelut; vähennystarve oli 30 työntekijälle. Olin aivan varma, että potkut tulee, koska olen niin uusi (viime heinäkuussa aloittanut). Ja niinhän siinä sitten kävikin. Tiistaina sain irtisanomislapun käteen ja se oli sitten siinä. Olen nyt kesälomalla. Ajattelin kesän nyt ainakin nauttia vapaasta, kun sitä kerrankin on, mitä nyt rahattomana nauttimaan pystyy. Jos sitten syksyllä löytäisi jotain työtä. Nämä olivatkin kutakuinkin viidennet yt:t missä olen vuosien varrella ollut mukana, niin johan se olikin aika potkujen kolahtaa omallekin kohdalle.

Sarin treeneihin viime viikolla ajellessa iski tajuntaan, että nythän sitä olisi ollut aikaa pennullekin, jotka nyt vapun tienoilla tulivat luovutusikään. Yksi syy, että päätimme ottaa aikuisen koiran oli juuri tuo ajanpuute, kun minullakaan ei olisi ollut kesälomaa kuin kolme viikkoa. No, vaikka nyt olisi ollut aikaa pennulle, niin ei olisi ollut rahaa maksaa sitä, että ihan hyvä näin. Onpahan nyt aikaa päivisin treenailla Kallen kanssa. Koirat tuntuvat olevan kovasti tyytyväisiä, kun joku on päivät pitkät kotona.

Vappuaatto siis meni melkoisen riehakkaissa tunnelmissa kaveriporukalla meillä. Ilmatkin suosivat juhlijoita, joten mikäs takapihalla oli grillaillessa ja kuohuviiniä nauttiessa. Vapusta jäi epäilys, että onkohan Kalle ennen nähnyt heitettävän tikkaa, koska sen verran innokkaasti koira seurasi heittäjiä ja oli lentävistä tikoista haltioissaan. Siinä missä Wilma kerrankin käyttäytyy rauhallisesti niin sai varoa, ettei Kalle seiso liian lähellä tikkataulua tuijottamassa, koska jostain syystä tikat eivät tahtoneet jäädä tauluun kiinni. Varmaan tylsiä tikkoja...

Lauantaina 2.5. patikoimme Hämeen Ilvesreittiä Liesjärven kansallispuistossa koirien kanssa aivan mahtavan upean lämpimässä kelissä. Päämääränämme oli Kaksvetisen niemennokassa sijaitseva kota, koska metsäpalovaroituksen vuoksi laavulle ei voinut tulta tehdä. Reitti kodalle kulki osittain pitkospuita pitkin n. 150 vuotiaan metsän siimeksessä. Muutama muukin patikoitsija oli löytänyt tiensä kodalle makkaranpaisto mielessään, ja meillä kävikin hyvä tuuri, sillä pääsimme valmiille tulille.


Koirat vilvoittelevat patikoinnin lomassa.


Makkaranpaistovuoroa odottelemassa.


Ville makkaran paistossa ja koirat tutkivat kotaa.