Kolme viimeistä viikonloppua on ollut melkoista haipakkaa.


Kaveripariskunta päätti lopettaa avoliittonsa 13 vuoden jälkeen, ja siirtyä avioliiton auvoiseen satamaan. Häitä juhlittiin suurella porukalla sikamageissa hääbileissä. Melkoisen makeat juhlat olivatkin, sillä ruoka oli taivaallisen hyvää. Ruokailun ”kruunasi” vartaassa paistettu kokonainen sika. Se oli melko irvokkaan näköinen pötköttäessään pöydällä omena suussaan, mutta ah, niin maukasta. Joulustakin oli jo sen verran aikaa, että sika tuntui uppoavan juhlakansaan hyvin.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Seuraavana viikonloppuna oli luvassa siskon miehen 3-kymppisjuhlat. Juhlat venyivät aamun pikkutunneille asti melkoisen kosteissa merkeissä. Juhlakansaa kiihdytti synttärisankarin veljen rokkibändi ”Soviet nun” (Tallin pumppu olisi ollut niin paljon parempi nimi…heh-he) sekä myöhemmin yöllä lahjattomat lauloivat nuotin vierestä sing starin tahtiin suosituimpia rock balladeja yms.


Viime viikolla juhlien jälkeisenä maanantaina minulle iski 39 asteen kuume, jonka kourissa olinkin keskiviikkoon asti. Koko viikko meni sairaslomalla, sillä yskä ja kurkkukipu eivät ottaneet hellittääkseen. Ville oli myös flunssan kourissa koko viikon, mutta säästyi kuumeelta. Edelleen on kova nuha päällä ja hieman yskää, sitkeässä tuntuu olevan.

 

Karkauspäivänä karkasimme Silja Europan risteilylle. Olimme varanneet jälleen kerran Deluxehytin, jossa on parisänky, erkkeri-ikkuna ja baarikaappi juomineen. Lisäksi risteilyyn kuului erikoisaamiainen. Laiva lähti perjantaina klo 20.15. Hieman myöhäinenhän tuo lähtöaika on, koska ilta venyy tahtomattaankin aamun pikkutunneille asti. Kävimme tanssimassa discossa 3.30 viimeiset hitaat ja sen jälkeen kömmeimme hyttiin yöpuulle. Yöunet jäivät melko vähiin, kun rynneimme kuohuviiniaamiaiselle yhdeksäksi. Lauantaipäivä menikin enemmän ja vähemmän makoillessa hytissä tv:tä sekä ohi lipuvia sateisia ja jäättömiä merimaisemia ihaillen.
1351596.jpg
Ja kun kerran laiva Turusta lähti seilaamaan, niin risteilyn jälkeen la-su yö oltiin Villen isän luona. Lauantaina illalla käytiin Helillä ja Petterillä saunomassa laivapölyt pois ja katselemassa Intian videota sekä valokuvia. Vaihtariksi kidutettiin heitä meidän Madeirakuvilla.


Niin ja hei, onkos tullut talvi nyt kevään keskelle? Nytkö se pukkaa vihdoinkin oikean talven, kun kevättä jo kovin odotellaan. Lunta on vihdoinkin kunnolla maassa ja pikku pakkanen paukkuu.

Kevät on kyllä tehnyt vauhdilla tuloaan, ja illat sekä aamut ovat valoistuneet selkeästi. Ihanaa ajella töihinkin, kun pitkästä aikaa näkee eteensä sekä aamulla että illalla. Ihanaa myöskin lenkittää koira iltaisin, kun kuuden aikaankaan vielä ei tarvitse mönkiä säkkipimeässä vaan on valoisaa.