Viikonloppu hujahti Turussa Villen isän luona. Kävimme mm. pikaisella pilkillä merellä lauantaina. Viikon vaivanneet paukkupakkaset (-31 eräänäkin aamuna!) lauhtuivat inhimillisempiin lukemiin. Aurinko lämmitti kirkkaan siniseltä taivaalta eikä tuulen virekään osunut Pitkäsalmeen. Reilun tunnin verran tarkenimme koirien kanssa olla jäällä. Sinä aikana ehdimme kairata kolme reikää/nenu.

Jäällä oli jos jonkunlaista menijää. Oli sauvakävelijää, koiran ulkoiluttajaa ja hiihtäjää. Koirat osasivat olla nätisti, vaikka hiihtäjiä sivakoi ihan muutaman metrin päästä ohi. Hildakin katseli vain uteliaana menijöitä, mutta ei tehnyt elettäkään lähteäkseen ketään tervehtimään.

Meitä nauratti eräs mies, jonka äänen kuulimme parin sadan metrin päästä, kun hän hiihtäessään kailotti puhelimeen. Pilkkipaikoilemme kaikui mm. että "Tääl o iha gesä geli"! Turkulainen kesäkeli on siis - 15 astetta pakkasta ja kairan verran jäätä alla, pienoisella lumipeitteellä kuorrutettuna... ;)

Kalaa ei tullut kuin yhden kiisken verran. Ei olisi pitänyt saada sitäkään, sillä ennen kuin silmä ehti havaita oli Hilda pistellyt kiisken kitusiinsa sillä seurauksella, että ressukka oksensi seuraavat pari tuntia. Kauheat läjät ruokaa ensin autoon ja monen monta kertaa vain pelkkää limaa. Ehdin jo panikoida, että Hilda on syönyt jotain myrkytettyjä nameja jäällä, mutta kiiskestä tuo todennäköisesti johtui. Oksennussotkua ei tullut taloon ollenkaan, sillä Hilda osaa vinkua ulos oksentamaan!


Koirien oli mukava remuta jäällä, eikä varpaatkaan ehtineet paleltua pakkasessa.


Jäätilanne merellä suhteellisen kohtalainen!