Kahden viikon intensiivinen työharjoittelupätkäni alkaa olemaan iltalypsyä lukuunottamatta ohi. Olen siis pari viikkoa silmät ristissä, Hildan valvotettua yöt, könynnyt klo 5.30 sukulaisteni navettaan kolmeksi tunniksi huhkimaan. Tai puuhastelemaan, kuten Ville sanoi käytyään katsomassa, kun harjailin hauikset, ojentajat sekä kaikki muut mahdolliset käden lihakset maitohapoilla lattioita... Sai hieman kuulla kommentistaan. ;) Sillä sitä hikistä ja raskasta "puuhastelua" kestää parin tunnin verran aamuin illoin!

Olin maaliskuun lopulla puolitoista päivää tutustumassa navettatöihin. Sen jälkeen olinkin varma, etten selviä hengissä tästä parin viikon pätkästä. Kevyisiin toimistotöihin tottuneelle otti hieman käsiin ja kylkiin moinen uurastus.

Ihmeen hyvin kroppa on kuitenkin tottunut rehkimiseen eikä rehujen yms. talikoiminen tunnu enää oikeastaan yhtään pahalta. Näiden kahden viikon aikana on kylläkin kolottanut, jos jostakin paikasta sormen kynsistä varpaisiin asti!

Siistimistöiden lisäksi olen päässyt käsiksi myös lehmän tisseihin eli ammattitermillä ilmaistuna vetimiin. :) Aloitin tällä viikolla kilttien lehmien vetimien puhdistuksesta ja nyt puhdistuu lehmä kuin lehmä. Olen myös käsin lypsänyt näytteet puhdistetuista vetimistä! Työnkuvaani kuuluu myös vasikoiden juotto, mikä onkin lempipuuhaani.

Aamulypsyn lisäksi on tietenkin myös iltalypsy. Tänäänkin olen menossa vielä iltalypsylle klo 15 - 19. En muistakaan, koska olisin ollut vappuna noin myöhään töissä, jos koskaan. Mikäpä olisi parempi tapa viettää työnjuhlaa kuin lapioimalla sitä itseään eli p*skaa! IloiStA WapPuA!


Työkavereitteni parhaimmistoa ovat Hilla, Herttu, Hilma, Hippu... Hildaa ei sentään vasikoista löydy, ainakaan vielä. ;)