1652429.jpg
Cindy (n. 10,5 kk) ylpeänä ja ehkä hieman hämilläänkin saaliistaan. (Kuva by Elina).

Vihdoinkin saatiin Cindylle lintuja ja treenattiin sunnuntaina pakastetun kyyhkyn kanssa. Ville oli saanut lintujen tuojalta neuvon, että kyyhkyn voisi laittaa sukkaan, jotta koira tarttuisi siihen paremmin, jos sattuu esim. vierastamaan aluksi riistan hajua tai kovasti irtoavia höyheniä. Tehtiin työtä käskettyä ja pujotettiin kyyhky mun vanhaan sukkaan. Cindy ei kiinnostunut sukkakasasta ollenkaan. Ihmetteli, että mitähän ne nyt yrittää heiluttaa maassa ja heittää mulle. Kävi haistamassa ja jätti pötikän siihen. Ei muuta kun sukka pois linnun päältä ja johan alkoi kelvata. Cindy tarttui napakasti, mutta pehmeästi kyyhkyyn ja lähti ylpeänä kuljettamaan saalistaan. Hienosti antoi linnun minulle käteen. Ei yrittänyt yhtään omia tai mäystää lintua.

Edellisestä Cindyn riistakosketuksesta oli sen verran aikaa, että hieman arvelutti mitenköhän mahtaa käydä. Tuotiin Cindylle viime syksynä Suomussalmelta tuliaisiksi pyyn siipi, johon oli jäänyt vähän lihaakin kiinni. Silloin Cindy nappasi erittäin ahnaasti siiven suuhunsa, lähti kuljettamaan ja yritti syödä sen. Luulempa, että ensimmäinen miellyttävä riistakokemus oli vielä jotakuinkin muistissa. Koiralla tuntuu olevan myös hyvä riistavietti, vaikka näyttelylinjainen onkin.

1652453.jpg
Cindy (n. 2 kk) ahnas pyyn siiven kuljettaja. (Kuva by Ville).

Treenattiin vielä linnun kantoa niin, että koira oli remmissä ja vauhdikkaasti kuljettiin jokin matkaa. Sitten käännös ja heti kohta pyyntö "tuo" ja lintu pois ja sitten valtavat kehut.

Jossain vaiheessa pitäisi koittaa treenata molemmilla yhtä aikaa... Kuulostaa melko hurjalta. Mikähän kalapalikki siitäkin syntyy!?! Seuraavaksi olisi kuitenkin tarkoitus mennä treenaamaan Cindyn kanssa maastoon sekä yhdistää treenaukseen totuttautuminen haulikon pamauksiin. Jos nämä kesän treenit menevät hyvin, niin Cindy lähtee todennäköisesti syksyllä meidän kanssa erästämään!

1652476.jpg
Wilma palauttaa kyyhkyn vauhdikkaasti ja tottuneesti Villelle.