Tänään olin Hildan kanssa naksutinkoulutuksessa. Koulutukseen piti osallistua neljä koirakkoa, mutta meitä oli vain kolme, koska erään koirakon emäntä joutui sappivaivojen vuoksi ihan sairaalaan. :(

Koulutus alkoi ensin teorialla, jonka lomassa keskustelimme omien koirien kanssa tehdyistä kotiläksyistä (naksuttimeen ehdollistaminen yms.) ja saimme hyviä vinkkejä jatkoon. Koska olin tullut Hildan kanssa kävellen koulutuspaikalle Hilda oli teoriaosuuden ajan sidottuna puuhun hyvän matkan päähän meistä. Neiti piti aina välillä pientä vinkunaa, kun ei olisi millään tyytynyt osaansa pusikossa... Yritänkin nyt naksuttimella saada Hildan vinkunan kuriin. Saas nähdä onnistunko.

Teoriaosuuden jälkeen kouluttaja katsoi kuinka hyvin koiramme ovat naksuttimelle ehdollistuneet ja hyvinhän nuo olivat. Sen jälkeen treenasimme yhdessä ja erikseen seuraamista, ohituksia, noutoja, luopumisia, kontaktia jne.

Ohjaaja paneutui myös koirakoiden "henkilökohtaisiin" ongelmiin. Saimme esim. Hildalle treeniä damin rauhaan jättämisestä ojennettaessa sitä toiselle henkilölle. Aluksi Hilda pomppasi damin perään, mutta sai naksauksen ja palkan heti jalkojen osuttua maahan. Muutaman toiston jälkeen Hildasta näki kuinka kovasti sen olisi tehnyt mieli pompata pään yläpuolella liikkuvan damin kimppuun, mutta koiruus vilkaisikin minua! Tässä kohtaa ohjaaja ei vaan ollut tarkkana, eikä naksaus tullut oikea-aikaisesti, vaikka koiran suoritus olikin loistava. Mut tästä on hyvä jatkaa.

Reilu parin tunnin koulutus oli oikein antoisa sekä kouluttaja erittäin miellyttävä ja asiantunteva. Kouluttaja kehui Hildaa mukavaksi koiraksi. Hassu se ainakin oli. Kontaktilautasta testattaessa ensimmäistä kertaa Hilda äkkäsi heti, että sitä pitää koskea, mutta sen jälkeen lautanen napattiin suuhun ja tuotiin minulle...

Kotimatkalla Hilda sai kaahailla vapaana pitkin pusikkoja ja voi, että sillä olikin virtaa! Ihan kuin se olisi nollannut koulutuksen aiheuttaman kuormituksen aivoistaan ravaamalla raketin lailla ympäriinsä. Kotona pienen iltapalan jälkeen neiti rojahti pedilleen, eikä ole sieltä liikkunut mihinkään sen koomin. Ilmeisesti naksutinkoulutus oli erittäin tehokasta ja uuvuttavaa aivojumppaa.