Terveiset Kainuusta! Eilen illalla 8,5 tunnin ajomatkan jälkeen (sis. tunnin tauon) kotiuduimme viikon reissulta omalta mökiltä (matkalla oli jo kesärajoitukset, jee!). Lumet on kaikonneet etelästä lähes kokonaan! Pohjoisessakin lumet painuivat viikon aikana varmaankin n. 60 cm, mutta oli siellä vielä sen verran lunta, että kävellen ei olisi jaksanut lammen rantaan pilkille kahlata. Onneksi oli sukset, joiden avulla joten kuten pääsi eteenpäin. Kävi huono tuuri, sillä viikon aikana ei tullut yhtään pakkasia eikä siis hankikantoakaan. Ainoastaan ensimmäisenä aamuna pääsimme nauttimaan hankikannon huumasta ja hiihtelimme saloilla ja soilla. Tosin silloinkin takaisin tullessa ainakin  Villen alta alkoi hanki pettämään pahemman kerran ja hiihtäminen muuttui rämpimiseksi.

Viikkoon mahtui ikimuistoisia luontoelämyksiä roppakaupalla. Näimme mm. ahman jäljet n. 100 m päässä meidän mökiltä sekä pääsimme todistamaan teeren soidinta! Haaveissamme oli nähdä ns. hullu metso, mutta jouduimme tyytymään vähemmän hulluun yksilöön, joka ponkaisi eräs aamu meidän mökin pihapiirin männystä matkoihinsa.

Pilkillä taisimme käydä joka päivä ja saimmekin ruokittua Onnin omavaraistaloudella eli ahvenilla ja hauilla. Pääsipä Kallekin hauen makuun. Itse saimme eräänä päivänä maistaa erittäin herkullista savukuhaa. Olimme naapurien mukana verkkoja kokemassa, josta saaliiksi saatiin neljä kuhaa, made sekä hauki.

Aurinkoisena ja lämpimänä pitkänäperjantaina pidimme viime vuodesta traditioksi muodostuneet pilkkikilpailut 17 osanottajan kesken. En olisi villeimmissä unelmissanikaan kuvitellut voittavani kisaa, mutta niin vain kävi! Pilkkikisojen kestettyä 10 minuuttia pilkkiini nappasi sattuma siika ja peli olikin aikalailla sitten siinä. Tosin olin melko varma, että joku ehtii tunti viidessäkymmenessä minuutissa vielä napata hieman isomman siian tai hauen. Vaan niimpä kävi, että 228 g siikani oli kisan isoin kala sekä painomäärältään suurin kalasaalis. Toiseksi tulleella Askolla oli 53 g kalaa (2 ahventa), kolmanneksi tulleella Terolla yksi ahven 22 g ja neljänneksi jääneellä Markulla myöskin yksi ahven 20 g. Viime vuoden voittaja, Sirpa, joutui jäämään Villen ja 12 muun pilkkijän kanssa ilman saalista. Sirpaa mahtoi harmittaa, kun joutui luovuttamaan kiertopalkintopokaalin vuodeksi minulle! ;D


Meillä oli "mökkinaapurin" kuussatanen putki lainassa muutaman päivän. Harmiksemme teeret olivat hieman liian kaukana kuvattaviksi ja lisäksi sumu haittasi tarkentamista. Saimme kuitenkin tunnin verran ihailla kuusen juurella teerien komean huvittavaa soidintanssia ja kuunnella niiden suhauttelua sekä pulputusta samalla aamuteetä hörppien. Kun sumu hälveni, niin linnutkin kaikkosivat.