Aamupäivällä olin Hildan juoksun vuoksi jälleen vain kuunteluoppilaana UMN:n taipparikurssin kolmannella treenikerralla. Ohjelmassa oli hakuruutua. Seurasin mielenkiinnolla muiden koirien toimintaa.

Äitienpäivävierailujen ja tuskastuttavan MM-lätkäteurastuksen (Suomi-Usa 0-5) jälkeen kävimme tekemässä Kallelle ja Hildalle varishakua tuttuun ja rauhalliseen metsään. Siellä todennäköisesti ei liikkuisi ketään muita, eikä "rakkaus lapsia" olisi vaarana, kuten Nuuksion, tuon miljoonan ihmisen erämään, kupeessa olisi aamupäivällä ollut. Melko rauhallista Nuuksion kupeessakin oli tänään. Viime kerralle sinne osuikin ulkoilukauden avajaiset ja ihmisvirta oli loputon.

Kävin täyttämässä hakuruudun niin, että kauimmaiset varikset olivat n. 80 metrin päässä ja lähimmätkin n. 50 metrissä. Ville lähetti ensin Kallen hakuun. Kalle tyhjensi hakuruudun kuin kone. Kaikki kuusi varista tuli hienosti talteen, eikä Kalle tullut kertaakaan tyhjänä takaisin eikä kyselemään mitään.

Olin merkannut varisten paikat pyykkipojilla ja täytin Hildalle varikset hakuruutuun samoihin kohtiin. Hildan neljä ensimmäistä variksen tuontia oli melko kyseenalaista touhua. Ensimmäistä tuodessa piti pissata ja tietysti laskea varis siksi aikaa suusta... Toinen, kolmas ja neljäskin varis tuli noin kymmenen metrin päähän mistä ne piti kehottaa tuomaan loppuun asti...

Epätoivoisin mielin lähetin Hildan hakemaan vielä viidettä varista. Hilda teki töitä pitkältä tuntuvan tovin ja näytti haeskellen palailevan tyhjänä meidän luo. Kävi meidän etumaastossa tekemässä lähihakua, mutta ei antanut periksi eikä pyydellyt mitään apuja, vaan otti uuden vauhdin ja palasi kauemmas. Sieltä Hilda ilmestyi varis suussaan ja toi variksen ihan perille asti!!!

En enää lähettänyt Hildaa hakemaan kuudetta varista, vaan tähän huikaisevan hienoon sitkeään ja peräksiantamattomaan hakuun ja ennen kaikkea upeaan palautukseen oli hyvä lopettaa.

Pyykkipoikia ja viimeistä varista hakiessamme huomasimme puussa matalalla pöntön. Kävimme kurkkaamassa onko se lepakon pönttö. Linnunpönttö se oli ja vieressä seisoessamme pöntöstä kuului äkäinen sähäys. Siellähän asusti siis "angry birds"! :D