Pikku-alli on palautettu vesinoudosta suoraan käteen! Eilen siis jälleen nomeilimme Hildan ja Kallen kanssa. Hildan ensimmäiset allin noudot vedestä tulivat vain rantaviivaan, mutta viimeinen nouto jämäkästi käteen!

Kalle ei ollut oikein hanakka allia kantamaan. Tai se pudotti aina allin Villen jalkojen juureen eikä tarjonnut sitä kuten yleensä riistaa...

Tehtiin koirille myös kakkosmarkkeeraus. Hilda istua napotti paikallaan vapaana ensimmäistä kertaa koko suorituksen ajan ja hyppäsi vasta luvasta komealla pompulla lampeen! Ensimmäinen nouto sujui hyvin, mutta toiseen piti lähettää jostain syystä pari kertaa ennen kuin alli tuli talteen, vaikka Hilda lähettäessä katsoikin jo noudettavaa kohdetta eli hyvin tiesi mitä pitäisi tehdä.

Kani on tätä nykyä yhtä kuin kirosana. Hilda lähtee hienosti jäljestämään ja kani löytyy, mutta sen tuominen takkuaa. Nyt sitä ei tuotu edes sen vertaa ohjaajalle päin mitä aikaisemmin. Teimmekin sitten niin, kuten Hildan kummikasvattaja ohjeisti eli kani koiralle suuhun ja Ville narun perässä liikuttaa koiraa. Minä kipitän edelle ja kas, Hilda toi kolme kertaa noin 10 - 20 metrin matkan kania minulle. Ensi kerralla aloitamme tällä ja sitten vasta kanijäljelle, josko se avaisi koiralle mistä on kysymys.

Ville veti tällä kertaa Kallelle jäljen ja jäi pusikkoon vaklaamaan. Kalle lähti jäljelle kuin raketti (miten siinä vauhdissa edes voi haistaa mitään?)! Oli juossut suoraan kanille ja kapannut sen suuhunsa ja kääntynyt takaisin. Matkalla vauhti kuitenkin hidastui ja Ville oli jo pelännyt, että kuoppaus alkaa. Näin kuitenkin jo Kallen tulevan ja myöskin, että vauhti on hidastunut lähinnä mateluksi. Rohkaisin Kallea äänellä ja loppumatka palautettiin ylväänä. Hei hienoa, toinen kerta peräkkäin kun kani tulee kuoppaamatta ohjaajalle! Tähän asti kuoppaan on päätynyt joka toinen kani, joten kertoimet onnistuneen suorituksen saamiseksi ovat nousussa.

Treenit olivat muutenkin onnistuneet Hildan kanisekoilua lukuunottamatta. Edes treenien ajan vaivannut sade ei haitannut yhtään (koko päivänä ei muuten satanut!).