Ote metsästysreissun 2007 matkapäiväkirjasta Villen kirjoittamana:

"Maanantai 17.9.2007

Kello soitti viideltä, mutta olin jo hereillä ja käynyt kusella. Kun Kirsi heräsi rupesi sade ropsumaan mökin peltikattoon. Eli vitutus ja takaisin nukkumaan. No, kello 8 jäljestä sadekuurokin oli poissa. Syötiin aamupalat ja täytettiin huussia. Nyt vaan metsälle.

Mä vaihdoin taas hattua, pipot helvettiin! Nyt on lierihatun aika. Eilen sain lierihatulla jo hauen.

Lähdettiin Hossan tienvarressa olevan Peranganjoen Hevonperseenmutkan laavun ympäristöön tutustumaan. Maasto oli hiekkaharju/mäntymetsä/avosuo/jokiranta tyyppistä.

HPM:ssä ammuin pyytä kerran. Ei jäänyt, vaan lensi joen toiselle puolelle kuuseen. Wilma haki meidän rannalta, mutta lähti laajentamaan hakua itsenäisesti joen yli. Ei vaan meinannut päästä vastarannalle "metrin penkka ja syvä joki". Wilma haukku ja kilju, mutta pääsi lopuksi ylös. Ei se lintua löytynyt, eikä lintu näyttänyt itseään mullekaan, vaikka joen yli ois voinut ampua, matka n. 20 m. Mutta positiivista, että Wilmalle voi näköjään ampua missä maastossa vaan.

Edettiin joen yli hienoa kaarisiltaa pitkin. Pöksämurronahon (hitto mitä nimiä!) rinteillä ei ollut mitään elämää. Sanoin Kirsille, että mennään alemmas suon reunaan. No, ojitettu juttu ns. vitukko, mutta oli siellä heti lintuja. Ei vaan päässy ampumaan.

Wilma haistoi avosuon reunalla lintuja ja lähti turpamaassa seuraamaan. Mä otin havelikon olalle ja n. 40 metrin päästä pyypoikue ilmaan ja pari sekkaa niin niitä lähti vielä muutama. Lähettiin perään, kun arvasin, että niitä on lähellä. Hypittiin ojia, mitä äsken oli hypitty toiseen suuntaan. En malttanut edetä rauhassa ja näin vain lentäviä ja yksi lensi jopa mun takaa eli olin tohkottanut ohi. Ammuin sitä kerran, mutta iski sopivasti männynrunko kohdalle, että ei se jäänyt. Silloin aattelin, että Hevonperseenmutkan laavu kutsuu makkaran purijaa. On muuten hieno paikka, jopa kalamiehen kannattaa käydä.

Sajun ja Ukko-Pekan jälkeen autolle ja mökille.

Ilta meni saunoessa ja nyrkkipyykillä. Kirsi teki herkkuruokaa mun kirjoitellessa. Jännitti saadaanko perunat kypsinä, kun myrskyn takia valot pätki. No, ruoka oli parempaa kuin hyvää ja kypsää. Nyt vielä paukut huiviin ja nukkumaan."