Toko-ryhmärämämme kokoontui tänään 6. kerran. Paikalla oli mukavasti porukkaa, seitsemän koirakon verran.

Yhdessä harjoitteessa kiersimme ensin koirien kanssa ympyrää. Koirat jätettiin liikkeestä paikalle istumaan. Oman tason mukaan joko vain seistiin koiran vieressä, ohjaajat kiersivät pelkästään oman koiran ympäri tai ohjaajat kiersivät kokonaisen ympyrän. Samaa liikettä on tehty aikaisemminkin ja niille koirakoille, jotka jo pysyivät istuen paikallaan ohjaajan kiertäessä koko ympyrän vaikeutettiin tehtävää niin, että koirat jäivät liikkeestä maahan. Ensimmäisellä kerralla kiersin vain maassa makaavan Hildan, mutta jo toisella kerralla kiersin koko ympyrän. Hilda pysyi nätisti makuulla molemmilla kerroilla!

Tokoilun jälkeen kotiin kävellessä kysyin Villeltä, että miltäs tämän kertaiset treenit tuntuivat. Mukavia harjoitteita oli kuulemma ollut, ja Kallen kanssa kaikki oli mennyt aivan nappiin!

Ensi tiistaina meille onkin luvassa naksutinkoulutusta oikein maksullisen kouluttajan johdolla. Saimme jo kotiläksyjä koirien ehdollistamiseksi naksuttimeen. Hilda ehdollistui kourallisesta makupaloja, äkkäsi lähes heti mistä on kysymys. Hoksasi myös jättää makupalaa sisältävän käden rauhaan ja naks! taas oli makupalaa luvassa. Ainakin näin lyhyellä kokemuksella naksutus + makupala tuntuu olevan tehokas palkitsemiskeino. Maltan tuskin odottaa mitä ulottuvuuksia ensi tiistain koulutus tuo tullessaan! ;)