Meidän pikku-neidistä on tullut Aikuinen Nainen. Ollaankin tässä sillä silmällä katseltu Hildan touhuja, että juoksu on tulossa. Lauantaina Turussa huomattiin, että Hilda tiputtelee verta lattialle. Käväsimme ostamassa uudet housut. Olis ollut vaaleanpunaisiakin tarjolla, mutta ostettiin ruskeat. Ei mustia, koska eräänkin kerran Wilman kanssa lähdettiin epähuomiossa housut jalassa lenkille tai se päästettiin takapihalle pöksyineen päivineen...

Hilda antaa housujen olla jalassa, mutta se ei tykkää niistä yhtään. Tai itse asiassa se inhoaa niiden pukemista. On ihan ihmeissään, kun sellaisia kapistuksia ängetään hänen päälleen. Hilda on muutenkin hieman epätoivoinen peppunsa kanssa. Pissan jälkeen pyörii puolikyyryssä ympyrää ja yrittää löytää lumihangesta sopivaa paikkaa puhdistautuakseen, voi reppanaa.

Kalle ei ole ainakaan vielä reagoinut Hildan juoksuun mitenkään kiihkeästi. Parivaljakon elekielestä on kylläkin ollut pääteltävissä, että Hilda on alkanut haista tytölle. Villen isäkin sanoi eilen, että Kalle heilutti häntää Hildalle! Juu, kyllä, niinhän se onneksi on ruvennut tekemään, vaikka ei räjähdysvaara vieläkään ihan ohi ole... Kalle nimittäin kävi viime viikolla yhtäkkiä sisätiloissa Hildan päälle. Hilda oli ärsytysrajan ylitse asti riekkunut Kallen naamalla rauhoitusyrityksistä piittaamatta ja sitten pamahdettiin. Ville sai onneksi saman tien Kallen raiveleista tukevan otteen. Nyt on pojalle näytetty erittäin kärkevästi kaapin paikka. Saas nähdä auttoiko mitään.