Nimimerkki hitusen närkästynyt kysyy miksi viime viikonloppuna Kallen synttäritreffeillä ei voinut olla näin upea keli? Lauantaina aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta ikävähkön tuulen kera, mutta sunnuntaina keli oli mitä mahtavin.

Lauantaina yritimme treenata jäällä koirien kanssa noutoja, mutta lumen ja veden määrästä johtuen se oli miltei mahdotonta. Muutaman linjan koirille teimme, mutta koirienkin eteneminen oli niin vaivalloisen näköistä, ettei viitsitty ehdoin tahdoin kiusata niitä.

Sunnuntaina olimme naapurikunnassa Pääkslahdella pilkillä. Myöhemmin hokasimme, että sunnuntaina olisi ollut myös kotikaupunkimme mestaruuspilkit! Höh.

No mutta, Pääkslahden jäällä ei ollut vettä yhtään ja siellä oli hankikanto, joka kantoi jopa ihmisen! Kala söi aluksi jonkun verran. Saimme kissalle muutaman ahvenen sekä lisäksi jäälle nousi kiiskiä, särkiä ja pienen pieni lahna.

Jäät on kyllä todella heppoisessa kunnossa. Jäätä on ehkä noin parikymmentä senttiä, mutta kairatessa se vaikuttaa melko sohjolta. Viime yönä pakkanen oli pitkästä aikaa puraissut - 15 asteen voimalla, joten eiköhän yöpakkaset pidä vielä jonkin aikaa pilkkikelit voimissaan.Lauantaina ihmettelimme koskemattomalla hangella aivan rannan tuntumassa häämöttävää painaumaa, joka osottautui avannoksi, joka on ilmeisesti pysynyt koko talven auki.

Uskalsimme tarkastella avantoa hieman lähempää, koska tiesimme, että kohdassa on korkeintaan polviin asti vettä. Liekö jokin lähde tms? Mutta todella petolliset jäät!