Naapuri lähetti yllä olevan ihanan talvisen kuvan mökkimme pihamaalta jouluaattona. Tänä jouluna olisi kannattanut lähteä Kainuuseen, mutta joulunpyhät olivat niin lyhyet, että se ei ollut mahdollista.

Valkean joulun sijasta vietimme vihreää joulua täällä etelässä. Kävelimme koirien kanssa + 4 asteen vesisateessa aattona mummulaan pukkia odottamaan.

Aattoilta sujui mukavasti siskon lapsien touhuiluita seuraten ja pelejä pelaten. "Pakollinen" jouluruoka ähkykin tuli hankittua. Vatsat painavina kävelimme iltamyöhällä takaisin kotiin. Onneksi sade oli jo lakannut.

Ensimmäistä kertaa saimme joulupäivänä Turusta vieraita. Villen sisko tuli perheineen käymään. Joulupäivä vierähti siis Martta-tytön touhuja seuraten, pelejä pelaillen ja Martan kanssa joulutorttuja leipoen.

Jouluaatto ja -päivä sujuivat siis rattoisasti, mutta Tapanina joulu laittoikin ranttaliksi. Myrskytuuli vihmoi ulkona katkoen sähköt lukuisilta kotitalouksilta mm. meiltä. Sähköt oli pois noin kuusi tuntia. Illalla loppui myös veden tulo. Lisäksi iso pihapihlajamme kaatua rytkähti juurineen leikkimökin päälle rikkoen mökin katon sekä aidan.

Tänään on moottorisahat laulaneet eripuolilla kylää ja monen pihalla sähkölangat roikkuvat uhkaavan matalalla. Ville sahasi meidän puun turvallisempaan asentoon, jotta koiria uskaltaa taas päästää takapihalle etteivät jää puun alle. Nyt vaan aidassa on norsun mentävä aukko, josta koirat voivat lähteä luvattomille tutkimusmatkoille...

Tässä vielä kuva siskoni kodista, jossa useamman puun nippu kaatui talon päälle... Olivat sattuneet olemaan talon pihamaalla kaatumisen aikana. Tomi (2 v 9 kk) oli kuulemma silmät pyöreänä tokaissut vaan, että oho!!!