Hrr, kylmät kelit jatkuvat! Eilen aamulla mittari näytti - 23 astetta ja tänään - 26! Kuusamossa oli ollut reilu - 39 astetta ja meidän mökilläkin kuulemma - 32. Tämän talven pakkasennätys rikkoontui kuitenkin tänä aamuna, kun Kiutakönkäällä paukkui - 40,2 asteen pakkanen!

Eilen päivänmittaan pakkanen lauhtui n. -18 asteeseen ja oli upea aurinkoinen ilma, vaikka Helsingissä (n. 60 km päässä) olikin talven pahin myräkkä ainakin kolarimäärällä laskettuna. Pystyimme vain hämmästyneinä kuuntelemaan radioon tulvivia soittoja, kun satoja autoja oli kolaroinut Kehä III:lla ja Lahden väylällä.

Koska täällä ilma oli huikaisevan kaunis lähdimme pienelle hiihtoretkelle koirien kanssa, pakkasta uhmaten. Hiihtelimme n. 45 minuuttia järven jäällä koiruudet mukana. Pakkanen kirpaisi poskissa ja Kallella palelsi varpaita. Se könkkäsi välillä kolmella jalalla. Hildalla oli jäällä niin hirmuinen vauhti päällä ettei se varmasti edes huomannut, että on tavallista kylmempi sää!


Lumimaisemia järvelle ajellessa. Takaisin tullessa kolme hirveä hölkkäsi tien yli!


Pakkanen kipristi poskissa ja kuvaajan paljaissa sormissa, mutta suksi luisti! Ainakin siihen asti kunnes valitsemallamme takaisintuloreitillä railo oli pumpannut vettä jään päälle, jonka seurauksena sohjo nappasi suksenpohjaan kuin liisteri ikään... mutta onneksi jää sentään kesti, ettei tullut uintikeikka...