Nälkäinen Hilda istuu kärsimättömänä portin takana, Kalle jonottaa portin edessä takapihalle, minä yritän peitellä antibiootin Onnin ruokaan niin hyvin ja varsinkin nopeasti kuin vain suinkin kykenen... että tämäkö sirkus? Ei, ei tosiaankaan.

Varsinainen sirkus alkoi torstaina, kun Onni ja Kalle olivat takapihalla. Onni ei tullut sisälle, kun se kuuli Hildan rymistelyn. Se jäi mieluummin Kallen kanssa pihalle ja rupesi puskemaan verkkaisesti nurmea nuuhkivaa Kallea. Katselin näytelmää huvittuneena ikkunasta, vaan näytelmäpä muuttui komediasta sekunnissa tragediaksi. Kalle antoi hetken Onnin puskea ja napsautti sitten varoittamatta kissaan kiinni! Kissa vilisti karkuun minkä jaloistaan pääsi!

Vasta seuraavana aamuna Onni oli ilmestynyt naapurin ovimatolle makaamaan. Ei tullut sisään huutelemalla, vaan minun piti käydä hakemassa se sisälle. Siitähän se sirkus sitten alkoi, kun en uskaltanut Onnin, Kallen ja Hildan antaa perjantaina ollenkaan tavata toisiaan. Pelkäsin, että joko Kalle nappaa Onniin saman tien kiinni tai sitten Onni käy Kallen tai Hildan silmille. Siinä olikin hommaa perjantaille yrittää estää kissaa livahtamasta ovesta ulos ja pitää kolmikko erossa toisistaan! Pelkoni osoittautuivat kuitenkin turhiksi, ja maassa on rauha ja kaikki taas toistaiseksi hyvin. Kukaan ei kanna kaunaa kenellekään. Edes Onni ei pelkää Kallea.

Olen nyt Onnille syöttänyt eläinlääkärin Hildalle määräämää antibioottia (eri annostuksella tosin), mikä jäi siis Hildalta tarpeettomana käyttämättä. Onnilla on korvassa läpiasti melkoinen reikä. Lisäksi se ontui perjantaina takajalkaansa, mutta ontuminen on onneksi ohi.

On täällä sentään jotain mukavaakin kaiken tämän hullunmyllyn keskellä tapahtunut. Ville pääsi lauantaina pakoon sirkusta vetouistelukisoihin Vihdin Kirkkojärvelle kaverinsa kanssa. Saivat samaisissa kisoissa viime vuonna yli 30 kg haukea tullen toiseksi ja lisäksi olivat nostaneet ylös kauden isoimman kalan: 8,8 kg hauen. Tänä vuonna haukea oli vain pari kiloa ja jäivät neljänneksi. Voittajallakaan ei ollut kuin kuutisen kiloa haukea.

Lauantaina Hildan ja minun eloa ilostuttamaan tuli Jannu-veli emäntänsä kanssa. Oli taas mukava katsoa, kun sisarukset painivat samanvertaisessa seurassa. Hildan ja Jannun menoa voi katsoa tästä videonpätkästä.


Kesä tulee sirkuksesta huolimatta kohisten. Kallen kanssa juurikin tänä traagisena Onnin lävistämispäivänä lenkkeillessä & treenaillessa huomasin, että koivuthan ovat jo hiirenkorvalla! Ja eilen illalla kukkui käki! Lisäksi Ville oli nähnyt veneillessä pääskysiä. Eli kesähän siis on jo täällä!