Olimme suunnitelleet viikonlopulle kaikenlaista mukavaa ulkoiluretkeä auringonpaisteessa, mutta koko viikonlopun satoi taukoamatta reippaasti vettä... Eilenkin satoi aamusta asti kaatamalla. Elin kuitenkin toivossa, että sade lakkaa illaksi ja pääsen maanantaitreeneihin koirien kanssa. Olin nimittäin päättänyt olla sokerista ja jättää menemättä kaatosateeseen... Ilokseni huomasin viiden aikoihin, että sade oli tosiaan lakannut. Ei muuta kun kamat kasaan, koirien kanssa pikainen metsälenkki ja puolen tunnin autoilu treenipaikalle!

Kallen kasvattajan sijasta meitä koulutti tänään Minja. Junnujen kanssa keskityttiin enimmäkseen tottelevaisuuteen. Teimme aika paljon seuraamista sekä paikallaan oloa. Koirat istuivat ringissä hännät vastakkain ja ohjaajat kiersivät ympäri. Pääsin melkein kaksi kierrosta, mutta sitten Hilda herpaantui. Koirat jätettiin myös yksinään istumaan ja ohjaajat liikkuivat koiran ohi eteen ja taakse sekä kiersivät pari kertaa ympäri. Sen jälkeen sama hieman provosoiden eli heilutellen käsiä tms. holtitonta liikehdintää. Hilda pysyi hienosti paikallaan käsien heilutteluun asti. Muutaman kerran jälkeen käsien heiluttelukaan ei saanut enää peppua irtoamaan märästä ja kylmästä asfaltista vaan koiruus pysyi paikallaan.

Lopuksi teimme markkeerauksen sekä pari linjaa. Pientä hienosäätöä lukuunottamatta noudot ja palautukset menivät hyvin. Kotiläksyksi saimme damin pitämisen. Hilda piteli damia miten sattuu, päästä roikottaen, eikä keskeltä kiinni. Minusta tuntuu, että matkat oli niin lyhyitä, että Hilda hieman pelleili. En ole aikaisemmin huomannut, etteikö se tarttuisi damiin oikein. Mutta hyvä tätäkin asiaa nyt tarkkailla ja puuttua.

Lähes kaikki koirat saivat kotiläksyksi myöskin paikallaan pysymisen, kun dameja lentelee ympärille. Olenkin huomannut, että Hilda meinaa markkeerauksissakin karata noutoon. Ykkösmarkkeerauksessa se jotenkuten pysyy hallinnassa, mutta kakkosmarkkeerauksessa se yrittää lähteä noutoon heittojen välissä. Tähänkin "ongelmaan" tuo damien heittely koiran ympärille voisi auttaa.

Hilda oli eilen tosi rauhallinen. Se ei yrittänyt oikeastaan ollenkaan nykiä kenenkään luo vaan seurasi minua, välillä kuitenkin ehkäpä jopa hieman innottomasti. Liekö jotain juoksun jälkimaininkeja...

Hildan treenien jälkeen oli Kallen vuoro treenata. Tottis osuuden jälkeen treenailimme lähihakua ja linjoja. Lähihaussa koira lähetettiin alueelle, mihin oli koirien nähden lumeen haudattu tennispalloja. Kuitenkin ennen aluetta koira piti saada pysähtymään ja sen jälkeen pillittää hakua. Kallella oli aluksi vaikeuksia uskoa pysäytystä, mutta parin kerran jälkeen pillitottelevaisuuskin alkoi taas muistua mieleen.

Kalle saikin treenata 1 ½ tuntia, joten olin koiruuksien kanssa kotona vasta n. 21.30. Koiruudet ja minä kiitämme mukavista treeneistä!