Eilen pääsimme vihdoinkin porukkatreeneihin lähes kahden kuukauden tauon jälkeen! Ensin koirat olivat kuukauden sairaslomalla ja sen jälkeen taukoilimme Hildan juoksun vuoksi. Vaikka yhteistreeneissä emme olekaan käyneet, niin toimettomina emme kuitenkaan ole olleet. Olemme itseksemme treenailleet seuraamista, luoksetuloa sekä noutoja/palautuksia.

Palautuksista olin sitä mieltä, että ne eivät suju kunnolla, koska Hilda juoksee minun ohi, eikä yrityksistä huolimatta tule nätisti eteen istumaan ja tarjoa damia minulle... Tässä vaiheessa kuitenkin kuulemma riittää, että se tuo minulle damin nopealla palautuksella, kauniilla luovutuksella ei ole niin väliä... No, hyvä sitten. Kaipa se luovutus siitä hioutuu "kauniiksi" ajan myötä.

Viime kerralla Hilda oli kuin sähköjänis hypätessään tasajalkaa ilmaan joka käänteessä. Nyt se ei enää tehnyt sellaisia hyppyjä, mutta aika moinen riekkuja ja remmivetäjä se edelleen on. Esimerkiksi harjoituksessa, jossa koiran omistajat tervehtivät toisiaan ylitsevuotavan innokkaina Hilda ei ensin malttanut istua paikallaan vaan sen oli aivan pakko osallistua tervehtimisseremoniaan pomppimalla. Muutaman kerran jälkeen oppi meni kuitenkin perille ja peppu pysyi nätisti maassa.

Tällä kerralla teimme myös muutamia noutoharjoituksia lähinnä linjoja. Yhdessä harjoitteessa, missä koirat lähetettiin kahdestaan noutamaan omia damejaan Hilda kaarsi omalta linjaltaan kaverin puolelle ja käväsi hakemassa kaverin damin! Harjoitus tehtiin uudestaan ja tällä kertaa kaveri päätti kostaa ja käväsi hakemassa Hildan damin! ;) Kolmannella kerralla kostot oli kostettu ja molemmat hakivat omat daminsa ja harjoitus hyväksyttiin suoritetuksi.

Tunti hurahti Hildan kanssa treenaillessa nopeasti, sitten olikin Kallen treenitunnin vuoro. Harjoitukset koostuivat lähinnä linjoista myös sivulle. Kalle meni oikein innokkaasti kaikki harjoitteet.  Sivulle lähetyksessä oli hieman ongelmia, koska Kalle olisi halunnut mennä vain eteen. Pienoisen hinkkauksen jälkeen dami tuli kuitenkin sivulta talteen.

Treeneihin lähdettäessä Kalle hyppäsi auton takakonttiin hieman kankeasti, mutta treenin päätteeksi jouduin nostamaan Kallen autoon...


Kotipihatreenailua loppiaisena.