Hildan ensimmäinen vappu sujui rauhallisissa merkeissä Turussa Villen isän, Kalle-papan, luona. Hilda oli Turussa kuin kotonaan, ei arkaillut mitään eikä ketään! Hilda rohmusi Villen siskontytön, Martan (1v 2 kk), lelut. Martallekin tuntui maistuvan Hildan purulelu.
Kalle-papan pihalla keväiseen tapaan temmelsivät rusakot sekä kyyhkyt. Rusakko istui karviaispensaan juurella parin metrin päässä minusta ja pikku-Kallesta säpsähdyttäen meidät ponkaistessaan liikkeelle. Eipä pitkäkorva kauas loikkinut. Siirtyi muutaman kymmenen metrin päähän Villen siskon pihamaalle istua pönöttämään. Pikku-Kalle ei ollut moksiskaan rusakosta, ei yrittänyt edes lähteä perään! Sitä vastoin kyyhkyt kiinnostivat. Kyyhkyt päästivät Kallen tosi liki, pariin metriin, ennnenkuin lehauttivat maasta puuhun turvaan.
Uusia viikonlopun aikana Turussa havaittuja kevään merkkejä olivat sini- ja valkovuokot sekä kiuru. Myös kirjosieppo näyttäytyi. Se on yleensä meidän kotipihankin linnunpönttöön saapunut juuri vapun tienoilla, mutta vielä eilen illalla ei kotona ehditty sieppoa huomaamaan. Yleensä se valtaa sinitinttien pöntön... Tänä vuonna pikkuvarpuset olivat pesäpuuhissa meidän talon päädyssä olevassa pöntössä! Olivat ilmeisesti luulleet pihamaata autioksi, kun olimme melkein pari viikkoa mökillä. Häiriintyivät meidän tulosta, keräsivät kimpsunsa ja muuttivat muualle. Nyt pöntössä on sinitintit, mutta luulenpa, että kirjosiepot tulevat tekemään valtauksen.


Kesyjä olivat kyyhkyt. Villen viereisessä tammessa kyyhky kujersi tyytyväisenä, vaikka pihalla oli ihmisiä ja koiria...