Hilda treenasi eilen illalla ensin tokoa nuorten ryhmässä noin tunnin verran. Sen jälkeen osallistuin Hildan kanssa vielä taitavamman ryhmän NOME-treeneihin parilla noudolla.

Veimme koirien kanssa paksuakin paksumman lumipenkan taakse dameja, jonka jälkeen koirat lähetettiin parkkikselta lumivallin läpi linjaan (etäisyys n. 30 - 50 m). Ajattelin, että Hilda kiertää matalamman vallin kautta, mistä veimme damit, eikä mene suoraviivaisesti. Hilda leiskautti kuitenkin suoraa linjaa hankeen ja sieltä sinnillä puski dameille tullen vielä samaa reittiä takaisinkin. Hilda tuli nätisti minun luo, eikä yrittänyt haahuilla minnekään muualle.

Kesken treenien kävin vaihtamassa autosta Kallen treenaamaan. Kalle sai opetella malttia lumivallitreenien ajan, koska ajattelin säästää sen selkää.

Lumivallitreenin jälkeen siirryimme takaisin auratulle alueelle tekemään linjoja. Ensin teimme suoran linjan motivoidusti ja sen jälkeen sokkona vasemmalle ohjaus. Kalle meni linjan hienosti ja myös pysäytys onnistui ensi yrittämällä. Kalle pysähtyi pilliin ja pisti persuksen maahan, kun huusin istu. Tämän jälkeen selkeä ohjaus käsimerkillä ja vartalolla vasemmalle ja sinnehän se koiruus meni. Kesti epäilyttävän kauan ennen kuin Kalle tuli vasemmalta takaisin. Kun Kalle vihdoin ilmestyi näköpiiriin aikailun syykin valkeni. Kalle oli hamstrannut kaksi pikkudamia suuhunsa kerralla!

Erittäin mukavat reilun parin tunnin treenit jälleen kerran, joista jäi taas hyvä maku suuhun! Ihan kirjaimellisesti, sillä tällä kertaa saimme suklaakeksejä erään uros flatin synttärien kunniaksi.