Reissumme 9.-24.9.2005 Kuusamoon ja Posiolle oli todella onnistunut ja ihana! Ensimmäisen viikon mökkeilimme Kuusamossa isossa erämökissä pienen Riihilammen rannalla. Lähimpään mökkinaapuriin oli matkaa 1,5 km. Mökissä ei ollut sähköjä, joten vietimme illat tunnelmallisesti kynttilöiden ja takkatulen hämyssä. Mökin takana olevalta vaaralta aukeni huikeat näkymät Yli-Kitkalle. Kävimme lähes joka päivä metsällä. Ville saikin saaliiksi kaksi ukkoteertä ja kaksi pyytä. Nana oli suureksi avuksi lintumetsällä. Wilmakin loisti välillä paukkupelostaan huolimatta. Metsojahti jäi pahasti kesken, mutta ehkäpä sitten ensivuonna...
Seuraavan viikon vietimme Posiolla pienessä sähköistetyssä mökissä Kurkilammen rannalla. Posiolta teimme myös päiväretken Riisitunturille. Sieltä aukeni hienot maisemat yli Kitkajärvien, vaarojen ja tuntureiden mm. Rukatunturille. Posiolla kanalinnustimme ja sorsastimme. Saaliiksi saimme akkateeren ja sorsalinnun.
Metsässä liikkuessamme koimme upeita luontoelämyksiä nähdessämme maakotkan liitelevän taivaalla sekä suuren lapinpöllön lehahtavan lentoon metsässä. Mieleenpainuvin elämys oli, kun koiria autoon laittaessamme näimme metson liitävän matalalla tietä pitkin n. 30 metrin päässä meistä kanahaukan poikanen aivan kintereillään! Näimme tietysti myös paljon poroja, varsinkin Posiolla, sekä metsästäjän ystäviä eli kuukkeleita.
Reissu oli erittäin antoisa niin meille, kun myös koirille. Koirat saivat kahden viikon aikana juosta niin paljon kun jaksoivat ja uida niin paljon kuin vain hyisessä vedessä tarkenivat. Ja kyllä ainakin Wilma tarkenikin! Pohjoisen taika teki taas tepposet ja sisällä kytee kaipaus Kuusamoon ja Lappiin. Tulisipa jo pian ensi syksy!


Riisitunturin maisemia ihailemassa